Εξάμηνη παράταση για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων

Καμιά μεταβίβαση ακινήτου δεν μπορεί να γίνει χωρίς να έχουν τακτοποιηθεί πολεοδομικές παραβάσεις. Όπως φαίνεται ηπροθεσμία για τις νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων, που λήγει στις 8 Φεβρουαρίου, θα παραταθεί μέχρι το καλοκαίρι που θα υπάρξεινέος νόμος, αλλά όσοι τ΄αφήσουν γι” αργότερα ίσως χρειαστεί να πληρώσουν περισσότερα.

Ελάχιστα είναι τα ακίνητα χωρίς την παραμικρή αυθαιρεσία. Μάλιστα πολλές από τις πολεοδομικές παραβάσεις δεν τις ξέρουν ούτε οι ιδιοκτήτες, ιδιαίτερα όταν το ακίνητο έχει μεταβιβαστεί δύο και τρεις φορές.

Χωρίς νομιμοποίηση των αυθαιρεσιών κάθε νέα μεταβίβαση αποκλείεται.

Η προθεσμία για τις νομιμοποιήσεις λήγει στις 8 Φεβρουαρίου, όμως όπως αναφέρει στην Εφημερίδα των Συντακτών ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος θα παραταθεί μέχρι το καλοκαίρι που θα υπάρξει νέος νόμος.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο Γιάννης Τσιρώνης είχε δηλώσει ότι στο μεταβατικό διάστημα θα υπάρξουν περαιτέρω διευκολύνσεις για τους οικονομικά αδύναμους.

Και με το νέο νόμο θα υπάρχει δυνατότητα νομιμοποίησης, αλλά όσοι δεν σπεύσουν τώρα πιθανόν να πληρώσουν περισσότερα.

Σε νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων έχουν προχωρήσει 950.000 ιδιοκτήτες ακινήτων από τους οποίους το δημόσιο θα εισπράξει 3,4 δισ ευρώ. Άλλοι 690.000 είχαν νομιμοποιήσει ημιυπαίθριους πληρώνοντας συνολικά 2,5 δισ. ευρώ.

Τα πρόστιμα για τις νομιμοποιήσεις συνδέονται με τις αντικειμενικές τιμές οι οποίες αλλάζουν τις επόμενες ημέρες με αναδρομική ισχύ από τις 22 Μαΐου 2015.

πηγή: ert.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσφυγή στο ΣτΕ από τραπεϋπάλληλους για τα εφάπαξ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν 170 τραπεζουπάλληλοι στρεφόμενοι κατά του ΤΑΥΤΕΚΟ καθώς εδώ και τέσσερα χρόνια έχουν αποχωρήσει από τη Εμπορική Τράπεζα και ακόμα ορισμένοι δεν έχουν πάρει καν την σύνταξή τους, ενώ όλοι δεν έχουν λάβει το εφάπαξ. Μέχρι τώρα το εφάπαξ δινόταν στους τραπεζοϋπαλλήλους μόλις υπέβαλαν τα χαρτιά[…]

Περισσότερα »

Με νέο Οργανισμό την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών

Σε ισχύ τίθεται από την ερχόμενη Τετάρτη ο νέος οργανισμός του υπουργείου Οικονομικών, βάσει του οποίου επέρχονται σημαντικές αλλαγές τόσο στον αριθμό των οργανικών θέσεων του υπουργείου, όσο και στη διοικητική του διάρθρωση. Ο νέος οργανισμός προσδιορίζει στις 16.598 τις οργανικές θέσεις προσωπικού του υπουργείου Οικονομικών, προβλέποντας πως από αυτές[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *