Εξετάσεις σκύλων εργασίας την Κυριακή

Ολοένα περισσότεροι είναι, πλέον, και στη χώρα μας οι ιδιοκτήτες σκύλων εργασιακών φυλές που ασχολούνται με τον κυναθλητισμό.
Ένα από τα αθλήματα είναι και το Schutzhund (I.P.O.), που αναπτύχθηκε στη Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του 1900 ως ένα τεστ καταλληλότητας της φυλής Γερμανικού Ποιμενικού. Η δοκιμή – εκπαίδευση καθόριζε εάν ο σκύλος έχει τα κατάλληλα χαρακτηριστικά για την συνέχιση της εκτροφής της φυλής Γερμανικού ποιμενικού.
Σήμερα, χρησιμοποιείται ως ένα άθλημα που μπορούν να συμμετάσχουν πολλές φυλές. Είναι μια απαιτητική δοκιμασία για κάθε σκύλο και κυναθλητή. Υπάρχουν 3 τίτλοι διαβάθμισης του Ι.P.Ο. τα Ι.P.Ο. 1, Ι.P.Ο. 2 και Ι.P.Ο. 3 . german
Προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι ο σκύλος να έχει περάσει τεστ χαρακτήρα ώστε να διαπιστωθεί ότι δείχνει σιγουριά γύρω από τους ανθρώπους, ξένα σκυλιά, την κυκλοφορία με αυτοκίνητα ποδήλατα, και τους δυνατούς θορύβους. Ένα σκυλί που παρουσιάζει υπερβολικό φόβο, αφηρημάδα, ή επιθετικότητα δεν μπορεί να πάει για να I.P.O . Οι δοκιμές – φάσεις του Κυναθλητισμού είναι 3.
1. ΙΧΝΗΛΑΣΙΑ
2. ΥΠΑΚΟΗ
3. ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Και στις 3 δοκιμές ο σκύλος δοκιμάζεται στην ψυχική ευρωστία, τη σωματική αντοχή, την ισχυρή επιθυμία να εργαστεί, το θάρρος, τη νοημοσύνη, το ισχυρό δεσμό με το χειριστή, την επιμονή, το προστατευτικό ένστικτο και την αίσθηση της όσφρησης. ixnhlasia

Εξετάσεις εργασίας την Κυριακή
Εάν θέλετε να δείτε από κοντά όλα τα παραπάνω, δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε από κοντά τις εξετάσεις εργασίας που διοργανώνει την Κυριακή Κυριακή 5 Οκτωβρίου στις 18:00 το Παράρτημα 5 του Κυνοφιλικού Ομίλου Γερμανικού Ποιμενικού Ελλάδας. Οι εξετάσεις θα γίνουν στο «Hundesport Club» στο Κτήμα Κοροβέση στον Αυλώνα Αττικής (θέση Μαργαρίτα).
Κριτής θα είναι ο κ. Γιάννης Ρεμούνδος και βοηθοί καθηκόντων προστασίας οι κκ. Γιάννης Γκίνης και Μαρσελ Μάρετσεκ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

@Το βίντεο του θέματος είναι το προωθητικό τρέηλερ του παγκοσμίου πρωταθλήματος εργασίας γερμανικού ποιμενικού που θα διεξαχθεί σε λίγες ημέρες στη Γαλλία. Αξίζει να παρατηρήσετε πως οι διοργανώσεις γίνονται σε γήπεδα ποδοσφαίρου κατάμεστα από χιλιάδες κόσμου.
Ιόλη Γεωργούλη
@Τον Σεπτέμβριο διοργανώθηκε και το παγκόσμιο πρωτάθλημα FCI IPO W.M.2014 με δύο σημαντικές διακρίσεις για τη χώρα μας. Οι δύο χειριστές και οι σκύλοι της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας, μεταξύ 120 συμμετοχών,  βρέθηκαν στην 16η (Μάρκος Πελιτάρης) και την 69η θέση (Ιόλη Γεωργούλη).

Το επίσημο σάιτ του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας: www.koe.gr
Το επίσημο σάιτ του Κυνοφιλικού Ομίλου Γερμανικού Ποιμενικού Ελλάδας: www.kogpe.gr

Λουκάς δ. Θεοφανόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μ.Βαρβιτσιώτης: Αισιοδοξία για επιτυχή έκβαση στο Norman Atlantic

O Υπ. Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης, εξερχόμενος από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, αναφορικά με την επιχείρηση διάσωσης του Ε/Γ- Ο/Γ ψ, δήλωσε: “Aπό τις 4:00 σήμερα τα ξημερώματα, έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά στο Norman Atlantic. Στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 478 άτομα ( πλήρωμα και επιβάτες )[…]

Περισσότερα »

Ξεκίνησε η μεταφορά των μεταναστών στον Ελαιώνα

Εν εξελίξει βρίσκεται από το απόγευμα της Κυριακής  η μεταφορά περίπου 400 – 450 μεταναστών από το Πεδίον του Άρεως, όπου φιλοξενούνταν, στον Ελαιώνα, στην ευρύτερη περιοχή του Βοτανικού. Η επιχείρηση μετεγκατάστασης αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα, καθώς απομένουν μόνον 100 πρόσφυγες προς μεταφορά. Ξεκίνησε η μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίον[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *