ΕΟΠΥΥ: Έχει ακόμη ΑΜΚΑ ασφαλισμένων που έχουν αποβιώσει

 Της Κωνσταντίνας Πετούση

«Ήμασταν και θα είμαστε υπέρ του ελέγχου, δεν επιχειρούμε να καλύψουμε κανέναν ο οποίος παρανομεί, ωστόσο οι καταγγελίες θα πρέπει να αποδεικνύονται» τόνισε στο Κανάλι 1 ο πρόεδρος του δ.σ της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ Γιώργος Ελευθερίου, με αφορμή το κάλεσμα του Οργανισμού σε απολογία 128 συμβεβλημένων γιατρών, οι οποίοι ενοχοποιούνται για υπέρβαση του πλαφον, καθώς τις πρώτες 4 ημέρες του Ιουνίου κατέγραψαν από 250 έως 300 επισκέψεις ασθενών.

«Οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ είναι περισσότεροι από 5.500 χιλιάδες, εάν έχουν πράγματι βρεθεί πχ 100 παράνομοι, θα πρέπει ο ΕΟΠΥΥ να λάβει τα απαραίτητα μέτρα» σημείωσε ο κ. Ελευθερίου, καταγγέλλοντας το γεγονός ότι παραμένουν ενταγμένα στο σύστημα του ΕΟΠΥΥ ως ενεργά, ΑΜΚΑ ασφαλισμένων οι οποίοι έχουν αποβιώσει.

«Κάποιοι σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, που θα πρέπει να αποδειχθεί, κλείσαν τα πλαφόν μέσα στην πρώτη εβδομάδα του μήνα, χρησιμοποιώντας ΑΜΚΑ ακόμα και ανθρώπων που δεν τελούν εν ζωή» τόνισε, διερωτώμενος «πως είναι δυνατόν εν έτη 2014, να υπάρχουν στο σύστημα ενεργά ΑΜΚΑ ανθρώπων που έχουν αποβιώσει». Θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες, υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για τους 16 συμβεβλημένους γιατρούς οι οποίοι -όπως προέκυψε από τον έλεγχο- καταχώρησαν επισκέψεις, την 1η ημέρα του Ιουνίου, η οποία ήταν Κυριακή και μάλιστα ένας εξ αυτών πραγματοποίησε, μέσα σε αυτή την ημέρα 170 επισκέψεις, ο κ. Ελευθερίου επεσήμανε ότι «σαφέστατα 170 επισκέψεις την πρώτη μέρα του μήνα και μάλιστα μέρα αργίας, είναι κάτι που πρέπει όλους να μας βάλει σε υποψίες. Από κει και πέρα όμως, κάποιοι φυσικά και εργάζονται τις Κυριακές, όπως π.χ. στις τουριστικές περιοχές».

«Εμείς στο βαθμό που μπορούμε θα βοηθήσουμε ώστε η υπόθεση να διαλευκανθεί. Σε κάθε περίπτωση όμως εάν δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες, είμαστε έτοιμοι να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη» διαμήνυσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *