Εορταστικές εκδηλώσεις για τα Σαλαμίνια 2015

Τελετή απονομής επάθλων στους αθλητές του 3ου δρόμου τιμής Μαραθωνοσαλαμινομάχων από τον Τύμβο Μαραθώνα στην Πλ.  Ηρώων της Σαλαμίνας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Δημαρχείο της πόλης,  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σαλαμίνια 2015» οι οποίες θα κορυφωθούν την Τρίτη στον Τύμβο και το μνημείο των Σαλαμινομάχων, στα Αμπελάκια.

Τα έπαθλα απένειμαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, η Δήμαρχος Ισιδώρα Νάννου -Παπαθανασίου, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Βασίλης Αγγελόπουλος , Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Νωρίτερα η  Δήμαρχος απένειμε τιμητική πλακέτα στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Νήσων Αττικής για το ενδιαφέρον του για το νησί της Σαλαμίνας, την άψογη συνεργασία και την άμεση κινητοποίηση και «συμβολή του  στην αποκατάσταση της ομαλότητας  στο νησί μετά τα έντονα προβλήματα που προκάλεσε  η πρόσφατη κακοκαιρία». Επίσης ευχαρίστησε τους Δήμους  ΑΘηναίων και Πειραιά για την συνδρομής τους σε βασικές ανάγκες  του νησιού. Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε την Δήμαρχο και την διαβεβαίωσε ότι είναι καθήκον και υποχρέωση της Περιφέρειας η στήριξη των νησιών και της Τροιζηνίας, με έμφαση τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τις υποδομές και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η εκδήλωση έκλεισε άκρως εντυπωσιακά με την άφιξη του οπλικού  αγήματος «Λεωνίδας» από πολεμιστές του   5ου π.χ. αιώνα με αντιπροσωπευτική στολή και  εξάρτηση των πόλεων – κρατών της εποχής.

Της εκδήλωσης προηγήθηκε ημερίδα με θέμα την διατροφή από τον Σύλλογο  Ελλήνων Ολυμπιονικών ενώ η δήμαρχος έθιξε την «ανάγκη μέριμνας επαγγελματική αποκατάσταση τους ώστε να έχουν την δυνατότητα της απρόσκοπτης συνέχειας  των αθλητικών δραστηριοτήτων τους.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

O Γιάννης Μώραλης για τον Πειραιώτη Γιάννη Κακουλίδη

Με αφορμή τον θάνατο του  Πειραιώτη συγγραφέα Γιάννη Κακουλίδη, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο θάνατος του Γιάννη Κακουλίδη μας γέμισε όλους με θλίψη. Άνθρωπος των γραμμάτων και των τεχνών, με πλούσιο συγγραφικό και λογοτεχνικό έργο, που δυστυχώς έφυγε νωρίς. Ο Γιάννης Κακουλίδης τίμησε με την[…]

Περισσότερα »

Πέραμα: Τέλος Μαρτίου η απομάκρυνση δεξαμενών

Tης Κωνσταντίνας Πετούση… Μια νέα εποχή ξεκινά για το Πέραμα με την απομάκρυνση των δεξαμενών πετρελαίου, μετά τις συντονισμένες ενέργειες του δήμου αλλά και τις έντονες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *