ΕΟΤ: Άνοιγμα στους Κινέζους να επισκεφτούν την Ελλάδα

Με την υποστήριξη του ΕΟΤ και την συνδρομή του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Κίνας πραγματοποιούνται τις ημέρες αυτές στην Ελλάδα, (11-27 Μαΐου),  γυρίσματα για μία σειρά τηλεοπτικών εκπομπών / ντοκιμαντέρ 12 επεισοδίων διάρκειας 25΄το καθένα, τα οποία θα προβληθούν στην Chinese Central Television (CCTV) και σε δορυφορικά δίκτυα με κυριότερο το Liaoning TV.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή για την Κίνα, πανοραμική και περιεκτική παρουσίαση των ιστορικών καταβολών του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού υπό τον τίτλο: «Η λάμψη του Αιγαίου»(“The radiance of Aegean”) με σημαντικά οφέλη προβολής της  χώρα μας στην τεράστια και ανερχόμενη τουριστική αγορά της Κίνας.

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, το 70μελές τηλεοπτικό συνεργείο επισκέπτεται μεταξύ άλλων, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ναύπλιο, την Ολυμπία, τους Δελφούς, την Πέλλα, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Κρήτη κ.ά.

Παρουσιαστής της σειράς εκπομπών θα είναι, ο διάσημος στο κινεζικό κοινό  -από την παρουσίαση ανάλογων προγραμμάτων- ιστορικός, ακαδημαϊκός και ειδικός στην Αρχαία Ελληνική Ιστορία και τον Πολιτισμό κ. Zhao Lin.

Στο μεταξύ σειρά ταξιδιών εξοικείωσης (famtrips) και δημοσιογραφικών ταξιδιών (presstrips) για TourOperators και διεθνή ΜΜΕ, διοργανώνει τον Μάιο  ο Ε.Ο.Τ. σε συνεργασία με τα κατά τόπους γραφεία του με σκοπό την προβολή της χώρας σε σημαντικές παραδοσιακές, αλλά και αναπτυσσόμενες τουριστικές αγορές.

Συγκεκριμένα:

  • 12-14 Μαΐου, το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας οργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης για στελέχη του εσθονικού Τ.Ο. «Teztour» και άλλων μεγάλων εταιρειών της χώρας στην Κρήτη. Στόχος του ταξιδιού ήταν η γνωριμία με το νησί και η προώθησή του ως προορισμό τουρισμού πολυτελείας.
  • 11-15 Μαΐου  οργανώθηκε σε συνεργασία με το μεγαλύτερο τσεχικό T.O. «CKFISCHER» ταξίδι εξοικείωσης για πέντε Τσέχους δημοσιογράφους στο νησί της Κω και την Αθήνα.
  •  9-16 Μαΐου, το γραφείο Ε.Ο.Τ. Γαλλίας υλοποίησε presstrip με το πορτογαλικό περιοδικό «VoltaauMundo», που είναι το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό της χώρας. Κατά την παραμονή της στην Ελλάδα, η δημοσιογραφική ομάδα του περιοδικού επισκέφθηκε την Αθήνα, τη Σαντορίνη και τη Μήλο, ενώ το σχετικό ρεπορτάζ θα δημοσιευτεί σε 14σέλιδο αφιέρωμα που θα περιληφθεί στο τεύχος Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ορεστιάδα συνεχίζει το μποϋκοτάζ στην Τουρκία (Ηχητικό)

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου… Την συζήτηση που θα γίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τρίτη 17 Απριλίου για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές στην Αδριανούπολη

Περισσότερα »

Συναγερμός σε Δημοτικό Σχολείο της Αθήνας

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν από τις 13:30 το μεσημέρι της Τρίτης (20/12/2016) στην Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από πληροφορία για εντοπισμό χειροβομβίδας έξω από Δημοτικό Σχολείο, στα Άνω Πατήσια. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία, ενώ στο σημείο μεταβαίνουν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ). Πληροφορίες αναφέρουν ότι τη χειροβομβίδα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *