Επίσκεψη του Δ. Βίτσα σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

Ο Αν. Υπ. Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσας, σήμερα Σάββατο 9 Ιουλίου επισκέφθηκε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Βοιωτία και την Πιερία, στα οποία εκτελούνται εργασίες για τη διαμόρφωση των χώρων φιλοξενίας στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του προγράμματος φιλοξενίας.

Πρώτος σταθμός τα Οινόφυτα Βοιωτίας και ακολούθως στην Πιερία το Κτήμα Ηρακλή (πλησίον Μοσχοχωρίου) και η Πέτρα Ολύμπου. Ο ΑΝΥΕΘΑ στη διάρκεια της επίσκεψής του στα Οινόφυτα έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Επισκεφθήκαμε το κέντρο φιλοξενίας στα Οινόφυτα για να δούμε την πορεία των εργασιών. Με βάση το πρόγραμμα την Κυριακή το βράδυ θα έχουν ολοκληρωθεί οι βασικές εργασίες, οπότε από τις αρχές της άλλης εβδομάδας θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες. 

Θέλω να ευχαριστήσω τους αξιωματικούς, τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων για την προσπάθεια που έχουν καταβάλει και βεβαίως θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και μετά την πλήρη λειτουργία του κέντρου, ώστε καθημερινά να γίνεται και η ζωή στο κέντρο καλύτερη και ευκολότερη. Ήδη βρισκόμαστε σε ένα από τα δωμάτια του πρώτου σχολείου και αυτό βεβαίως θα συνεχιστεί. 

Είδαμε που ακόμα μπορεί να βοηθήσει η Πολιτεία. Σχεδιάζουμε τι ακόμα περισσότερο να κάνουμε. Έχει πολύ μεγάλη σημασία και για την περιοχή ότι γίνεται γνωστή για το υψηλό επίπεδο φιλοξενίας των προσφύγων. Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, τόνισε:

“Ο συνολικός αριθμός φιλοξενουμένων στη Βοιωτία δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος, αν σκεφτούμε ότι σε αυτή τη φάση στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας είναι πάνω από 25.000. Από την άλλη μεριά αφού εκκενώθηκε η Ειδομένη, εκκενώνεται ο Πειραιάς και θα εκκενωθεί και το Ελληνικό, ο καθένας θα αναλάβει ένα πρώτο βάρος, ώσπου να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση σε ολόκληρη την Ελλάδα και ώσπου να αρχίσουν οι άνθρωποι να μετεγκαθίστανται σε άλλες χώρες της Ευρώπης. 

Δεν είναι κάποιος μόνιμος αριθμός ο οποίος θα μείνει στη Βοιωτία ούτε υπάρχει κάποιος λόγος να μένουν περισσότερο στην περιοχή. Ο λαός της Βοιωτίας, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες της Βοιωτίας έχουν αποδείξει ότι το επίπεδο της φιλοξενίας τους απέναντι στους πρόσφυγες είναι πολύ υψηλό και με πολύ μεγάλη καρδιά αντιμετωπίζουν το ζήτημα και έτσι θα κάνουν και το επόμενο διάστημα”.
.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί η κυβέρνηση «σήκωσε το γάντι» στον Σόιμπλε

Η παρουσία του ΔΝΤ και… η στάμνα-Grexit άνοιξαν τον νέο κύκλο σύγκρουσης με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ. Ασφαλιστικό-εργασιακό-πρώτη αξιολόγηση στην αρένα. «Η ανακεφαλαιοποίηση καθιστά περιττή την χρηματοδοτική συνεισφορά του Ταμείου». Η κυβέρνηση σήκωσε το γάντι που πέταξε ο Β. Σόιμπλε για την «τύχη» του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα με έμμεση επαναφορά[…]

Περισσότερα »

“Τη Δευτέρα έρχεται μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας…”

«Τη Δευτέρα έρχεται μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατά την επίσκεψή του στον Πειραιά. Τόνισε ότι το κόμμα του θα είναι «το αναγκαίο καλό» διασφαλίζοντας- όπως είπε- «με τις κόκκινες γραμμές, τα εθνικά θέματα, τις σχέσεις της Ορθοδοξίας με τον Ελληνισμό, τη φορολογία[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *