Επιστολή του ΚΚΕ στην ΕΕ για το ρωσικό εμπάργκο

Η ομάδα των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ απέστειλε επιστολή στον πρώην πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, τον νεοεκλεγέντα επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην αρμόδια για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ Κάθριν Άστον και στους επιτρόπους Γ.Κατάινεν και Ν. Τσόλος.

Στην επιστολή τους οι ευρωβουλευτές Κώστας Παπαδάκης και Σωτήρης Ζαριανόπουλος επισημαίνουν ότι, οι Έλληνες μικρομεσαίοι αγρότες, ιδιαίτερα παραγωγοί οπωροκηπευτικών, δέχονται καταστρεπτικό πλήγμα από το ρωσικό εμπάργκο, εκτιμώντας παράλληλα ότι μπαίνει σε μακροπρόθεσμο κίνδυνο η πρόσβαση ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη ρωσική αγορά τα επόμενα χρόνια.

«Οι κυρώσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ , ενάντια στη Ρωσία, με ομόφωνη γνώμη όλων των κυβερνήσεων της είχαν σαν αποτέλεσμα αντίμετρα της τελευταίας, με πρώτο το εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα προέλευσης ΕΕ-ΗΠΑ και με τον κίνδυνο επέκτασης τους στην ενέργεια και σε άλλους κλάδους της οικονομίας με οδυνηρές συνέπειες για τους λαούς.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες γιατί στήριξε και μάλιστα κατά τη διάρκεια της Προεδρίας της στην ΕΕ την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία με βασικό κριτήριο τη διείσδυση των ευρωπαϊκών και αμερικανικών μονοπωλίων στην περιοχή» αναφέρουν στην επιστολή τους.

«Η ΕΕ και όλες οι κυβερνήσεις της έχουν μεγάλες ευθύνες για αυτή τη κατάσταση» σημειώνουν οι δύο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, ενώ ερωτάται η επιτροπή «ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας που προκάλεσαν τα αντίμετρα της τελευταίας και για την άμεση αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από τις αποφάσεις της ΕΕ και να στηρίξει με συγκεκριμένα μέτρα το χαμένο εισόδημα της μικρομεσαίας αγροτιάς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπ. Ομπάμα: Ο ελληνικός λαός χρειάζεται ελπίδα

Με θερμά λόγια για την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού να προχωρήσουν οι αναγκαίες για τη χώρα μεταρρυθμίσεις με δύσκολα και επώδυνα βήματα, συνοδεύει το νέο μήνυμα που στέλνει ο Μπαράκ Ομπάμα. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», δεν παραλείπει για μια ακόμη[…]

Περισσότερα »

Τα «παιχνίδια» (πολιτικής;) με τη Νέα Δημοκρατία…

Του Χάρη Παυλίδη… Τελευταία έχω την αίσθηση ότι ο πρωθυπουργός αισθάνεται την ανάγκη, κλέβοντας λίγο από τον πολύτιμο χρόνο που διαθέτει για την ανασυγκρότηση της χώρας, να μεριμνά και για την ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *