Επιστρέφονται πινακίδες διπλώματα και άδειες κυκλοφορίας

Με απόφαση του αν. υπ. Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση, επιστρέφονται από αύριο Τετάρτη 12 Αυγούστου οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους κατά την εορταστική περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.

Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας, που αφαιρούνται ή κατατίθενται στις αστυνομικές αρχές μέχρι και σήμερα Τρίτη 11 Αυγούστου.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του ΚΟΚ “επιβολή διοικητικών μέτρων”, για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώνονται μέχρι και αύριο.

Από την παραπάνω απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης.

 Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη.

 Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.

Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες αρχές, εκτελούνται κανονικά.

Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας δεν απαιτείται η άμεση καταβολή του διοικητικού προστίμου, για την είσπραξη του οποίου θα ακολουθείται η τακτική διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύλληψη οκτώ μελών σπείρας που λήστευε φορτηγά

Οκτώ Καζάκοι, οι οποίοι λήστευαν ιδιοκτήτες φορτηγών και τους άρπαζαν όλο το εμπόρευμα, έπεσαν στα χέρια τηςΕλληνικής Αστυνομίας, μετά από μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Δυτικής Αττική. Η λεία τους ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο ευρώ. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις, κουκούλωναν με κουβέρτες το κεφάλι των οδηγών και τους έπαιρναν ομήρους μέχρι να μεταφορτώσουν το εμπόρευμα. Ανάμεσα στους[…]

Περισσότερα »

ΠΕΝΕΝ: Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις στη Ραφήνα

Την αναστολή των  24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων για τους ναύτες-μέλη των πληρωμάτων πλοίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές στο λιμάνι της Ραφήνας, που είχε προαναγγέλλει, αποφάσισε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ). Συγκεκρίμενα στην ανακοίνωση της η ΠΕΝΕΝ αναφέρει: Το απεργιακό πρόγραμμα με σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων που εξήγγειλε με αφετηρία την Ραφήνα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *