Επιστρέφονται πινακίδες διπλώματα και άδειες κυκλοφορίας

Με απόφαση του αν. υπ. Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση, επιστρέφονται από αύριο Τετάρτη 12 Αυγούστου οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους κατά την εορταστική περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.

Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας, που αφαιρούνται ή κατατίθενται στις αστυνομικές αρχές μέχρι και σήμερα Τρίτη 11 Αυγούστου.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του ΚΟΚ “επιβολή διοικητικών μέτρων”, για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώνονται μέχρι και αύριο.

Από την παραπάνω απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης.

 Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη.

 Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.

Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες αρχές, εκτελούνται κανονικά.

Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας δεν απαιτείται η άμεση καταβολή του διοικητικού προστίμου, για την είσπραξη του οποίου θα ακολουθείται η τακτική διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Φρένο» στην έκδοση νέων οικοδομικών αδειών γύρω από την Ακρόπολη

Σε τρεις κινήσεις προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με την ανέγερση κτηρίων στην ευρύτερη περιοχή που περιβάλλει την Ακρόπολη. Σε προσωρινή αναστολή έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο της πόλης των Αθηνών που δεν περιλαμβάνεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, νοτίως της Ακρόπολης, προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος. Μάλιστα, ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος[…]

Περισσότερα »

Εντάλματα σύλληψης των Τούρκων χρηματοδοτών του φορτίου του NOOR-1

Στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για δύο Τούρκους λαθρεμπόρους ναρκωτικών που συνδέονται με την οργάνωση και τη χρηματοδότηση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης -αξίας άνω των 30 εκατ. ευρώ- με το πλοίο «Noor-1», που είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι του 2014

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *