Επιστρέφουν ως απαράδεκτη την ΚΥΑ οι φαρμακοποιοί

Στους φαρμακοποιούς έστειλε την υπουργική απόφαση για το νέο καθεστώς που θα διέπει τα φαρμακεία ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, λίγο πριν την κατάθεσή της στη Βουλή. Το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης προβλέπει συμμετοχή των φαρμακοποιών στο 20% στο μετοχικό κεφάλαιο των φαρμακείων, σχέδιο που απορρίπτει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΠΦΣ είνια η εξής:

«Τη… μετάλλαξη του Φαρμακοποιού σε «αυτοφωράκια» και την παράδοση άνευ όρων σε καρτέλ και offshore εταιρείες, προβλέπει το Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης που γνωστοποίησε στον ΠΦΣ ο υπουργός Υγείας κ. Ξανθός.

Το προσχηματικό και για το θεαθήναι 20% της προβλεπόμενης συμμετοχής του φαρμακοποιού, ουσιαστικά τον καθιστά υπεύθυνο για οτιδήποτε συμβεί, ανεξάρτητα εάν πλέον θα ενεργεί κατ’ εντολήν του επιχειρηματία εταίρου.

Παράλληλα στερεί από τον Έλληνα πολίτη την αξιόπιστη επιστημονική συμβουλή και συμβολή του φαρμακοποιού, τον οποίο η ΚΥΑ καθιστά υποχείριο του εμφανούς ή αφανούς εταίρου.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απορρίπτει ως απαράδεκτη την Υπουργική Απόφαση και καταγγέλλει ότι υπαγορεύθηκε από συγκεκριμένα συμφέροντα, τα οποία άλλωστε μνημονεύονται ξεκάθαρα από το κείμενο της εν λόγω ΥΑ.

Η πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων και η ελληνική κυβέρνηση απέδειξαν ότι μόνο κατ’ ευφημισμόν κυβερνούν. Οι πιέσεις των δανειστών επικράτησαν των ευρωπαϊκών αποφάσεων. Στην ουσία, αφού εξαθλίωσαν οικονομικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ακόμη και αυτές που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Υγείας, παραδίδουν τα κουφάρια τους σε εσωτερικά και εξωτερικά συμφέροντα.

Η άνευ όρων παράδοση της Υγείας του Έλληνα πολίτη στα καρτέλ και τα ολιγοπώλια είναι πλέον γεγονός.

Οι φαρμακοποιοί απορρίπτουν μετά βδελυγμίας την Υπουργική Απόφαση και την επιστρέφουν ως απαράδεκτη, δηλώνουν δε ότι άμεσα θα προσφύγουν στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, καθώς και σε όλα τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

Τα μνημόνια και η δήθεν αναγκαιότητα της χρηματοδότησης πρέπει να σταματήσουν να αποτελούν το πρόσχημα για την καταστροφή της χώρας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο Α.Τ. του Ολυμπιακού χωριού μεταφέρεται ο Τούρκος αξιωματικός

Στο αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού  μεταφέρεται ο Τούρκος αξιωματικός,ο οποίος κρατείτο στο Αλλοδαπών. Ο Τούρκος αξιωματικός αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να αποφασίσει εάν θα προσφύγει ή όχι κατά της απόφασης για το «πάγωμα» του ασύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τούρκος αξιωματικός σήμερα το πρωί θα παραλάμβανε την ταυτότητα του πρόσφυγα, σύμφωνα με[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *