ΕΣΕΕ: Θετική η αποτίμηση για το Δικηγόρο του Εμπόρου

Ο «Δικηγόρος του Εμπόρου», η πρωτοβουλία παροχής νομικής συμβουλευτικής υπηρεσίας της ΕΣΕΕ προς τον εμπορικό κόσμο, συμπλήρωσε 15 ημέρες πλήρους λειτουργίας και ο πρώτος απολογισμός είναι ιδιαίτερα θετικός.

Έτυχε θερμής ανταπόκρισης από τους εμπόρους και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες μέλη των Εμπορικών Συλλόγων, γεγονός που επιβεβαιώνει εμφατικά την επιμονή της ΕΣΕΕ και την ανάγκη του μικρομεσαίου επιχειρηματικού κόσμου για ανάλογες πρωτοβουλίες.  Από το νομικό τμήμα της ΕΣΕΕ δόθηκαν κατευθυντήριες οδηγίες στα ερωτήματα που τέθηκαν από τους εμπόρους, ενώ ικανός αριθμός υποθέσεων παραπέμφθηκε στην Υπηρεσία Υποστήριξης Εμπορικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΕΣΕΕ.

Μετά από αυτήν την ιδιαίτερα ενθαρρυντική πρώτη εβδομάδα, η Συνομοσπονδία υπενθυμίζει το πλαίσιο λειτουργίας του «Δικηγόρου του Εμπόρου» και καλεί τους Εμπορικούς Συλλόγους να ενημερώσουν σχετικά τα μέλη τους, ώστε να αξιοποιήσουν σε όλη της την έκταση αυτήν την πρωτοβουλία.

Συγκεκριμένα, η νομική υπηρεσία της ΕΣΕΕ:

  • Συνδέεται διαδικτυακά με όλη την επικράτεια, κάθε Τρίτη, μέσω skype, από 10 π.μ. έως 2 μ.μ., στην διεύθυνση αναζήτησης «Νομική Υπηρεσία ΕΣΕΕ» (στα ελληνικά).
  • Υποδέχεται τους εμπόρους δια ζώσης, κάθε Πέμπτη από 10 π.μ. έως 2 μ.μ., στα γραφεία της ΕΣΕΕ (Μητροπόλεως 42, Σύνταγμα – Αθήνα).
  • Δέχεται όλη την εβδομάδα τα ερωτήματά τους, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην διεύθυνση diki@esee.gr

Το νομικό τμήμα της ΕΣΕΕ παρέχει νομική εκτίμηση ή κατεύθυνση σε ζητήματα που απασχολούν τους εμπόρους και προκύπτουν κατά την άσκηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.  Η απάντηση δίνεται άμεσα όταν υπάρχει αυτή η δυνατότητα ή το αργότερο μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 15 ημερών, σε συνάρτηση με τη βαρύτητα ή πολυπλοκότητα του ερωτήματος.

Ανάλογα με το αντικείμενο ή την φύση της υπόθεσης, αυτή μπορεί να παραπέμπεται στην Υπηρεσία Υποστήριξης Μικρομεσαίων Εμπορικών Επιχειρήσεων της ΕΣΕΕ, όπου οι συνεργάτες του προγράμματος «Στα Δύσκολα Μαζί» θα προχωρούν στις κατάλληλες ενέργειες, παρέχοντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις. Η ΕΣΕΕ δηλώνει την ικανοποίησή της από τη μέχρι σήμερα θετική αποτίμηση και καλεί όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της αγοράς να αξιοποιήσουν τη νέα δωρεάν υπηρεσία της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλλαγές στην αξιολόγηση της ΕΥΠ ζητά το ΠΑΣΟΚ

Πρωτοβουλία για το σύστημα αξιολόγησης στους εργαζόμενους της ΕΥΠ προτίθεται να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση του γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος Παναγιώτη Ρήγα και του εκπρόσωπου Τύπου Δημήτρη Καρύδη με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας.  Όπως επισημαίνεται σκοπός του ειδικού συστήματος αξιολόγησης θα είναι να ανταποκρίνεται στην ιδιαίτερη φύση και[…]

Περισσότερα »

Ποιοι συγγενείς υπουργού… «σήκωσαν» χιλιάδες ευρώ;

  Αποκάλυψη – βόμβα από τον «Βηματοδότη» η οποία αν ισχύει δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην κυβέρνηση. Πρόκειται για την υπόθεση συγγενών Συριζαίου υπουργού που φέρεται να έβγαλαν λεφτά από τις τράπεζες πριν το capital controls χρησιμοποιώντας προφανώς εσωτερική πληροφόρηση. Αναλυτικά το ρεπορτάζ αναφέρει: “Μόνο όταν είσαι συγγενής υπουργού της συγκυβέρνησης[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *