Ε.Ε.: Ναι επί της αρχής στην έκθεση για την αξιολόγηση

Θετική επί της αρχής είναι η έκθεση συμμόρφωσης (compliance report) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η έκθεση συμμόρφωσης έχει ήδη κατατεθεί στο EuroWorking Group (EWG) που συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα με τηλεδιάσκεψη, με στόχο να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ εντός του μηνός.

«Τώρα τη σκυτάλη θα πάρουν τα κράτη-μέλη», ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Τα κράτη θα ενημερωθούν από το EWG για τη θετική αξιολόγηση των θεσμών και θα ακολουθήσει η διαδικασία επικύρωσης από πέντε εθνικά κοινοβούλια.

πηγή: amna.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρέμβαση Σαμαρά για τις “φουσκωμένες” τιμές στα Ξενοδοχεία

Της Κωνσταντίνας Πετούση… Την παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, προκάλεσαν δημοσιεύματα και έρευνες που καταγράφουν κατακόρυφη αύξηση των τιμών στα νησιά και άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέα Ανδρεάδη και ζήτησε να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις ώστε[…]

Περισσότερα »

EFSF: Δεν επέστρεψε παρατύπως στο ΕΤΧΣ το 1,2 δισ.

Mια πρώτη συζήτηση επί του ποσού των ομολόγων που επιστράφηκαν από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στα τέλη Φεβρουαρίου (σ.σ. ελληνικό αίτημα για την επιστροφή 1,2 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EFSF)) διεξήχθη την Τετάρτη στην ομάδα εργασίας της Ευρωζώνης, (EuroWorking Group) όπως δήλωσε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *