Ε.Ε: Τετραμερής Τσίπρα – Γιούνκερ – Ντράγκι – Λαγκάρντ

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών Ζ. Κλ. Γιούνκερ, Μ. Ντράγκι και Κρ. Λαγκάρντ, πρόκειται να έχει το μεσημέρι στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας. Το βράδυ συνέρχεται το Eurogroup. 

Η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές της φαίνεται να είναι κοντά πλέον και ήδη στην Αθήνα και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όλοι μετρούν αντίστροφα και εργάζονται για τις τελευταίες αλλά κρίσιμες διατυπώσεις στη συμφωνία, ενώ τα κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης, πρωτίστως το ελληνικό, θα πρέπει να έχουν εγκρίνει τη συμφωνία μέχρι τη Δευτέρα.

Στις Βρυξέλλες παραμένουν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αν υπάρξει συμφωνία στο σημερινό Eurogroup και κλείσει οριστικά η διαπραγμάτευση στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, τότε θα αρχίσουν οι κομματικές και κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Θα συνεδριάσουν διαδοχικά, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η Κεντρική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμανατίδης: Στενότερες σχέσεις Ελλάδας-Αιγύπτου μέσω και Νοτίου Σινά

Σε τροχιά αδελφοποίησης μπαίνουν το Ηράκλειο και το Σαρμ Ελ Σέιχ δίνοντας το στίγμα της αλληλεγγύης και της στενής συνεργασίας που διέπει τις σχέσεις Ελλάδας -Αιγύπτου. Την πρώτη συμφωνία επικύρωσαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον κυβερνήτη του Νοτίου Σινά Καλέντ Φούντα σε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *