Εuro 2016: Αντιτρομοκρατική εφαρμογή για smartphones

o-ALERTE-ATTENTAT-facebookΓια όλα έχουν φροντίσει οι Γάλλοι στο Euro 2016. Aκόμη και για την έγκαιρη προειδοποίηση μας για τρομοκρατικό χτύπημα, μέσω κινητού. «Alerte attentat» (Προσοχή Επίθεση) θα γράφει στην οθόνη , σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο από τις αρχές.

Η εφαρμογή  είναι δωρεάν διαθέσιμη στα γαλλικά και τα αγγλικά, ανακοίνωσε o Μπερνάρ Καζνέβ  κατά την παρουσίαση στο υπουργείο Εσωτερικών. Επιτρέπει στον χρήστη να λάβει προειδοποίηση «σε περίπτωση υποψίας τρομοκρατικής επίθεσης ή ενός γεγονότος εξαιρετικού χαρακτήρα» στον τόπο όπου συμβαίνει και όπου βρίσκεται ο κάτοχος του κινητού. Περιλαμβάνει πρόβλεψη για οκτώ γεωγραφικές ζώνες, για την περίπτωση που ο κάτοχος του κινητού ανησυχεί για άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός του.

Εκτός του σήματος συναγερμού, η εφαρμογή στέλνει οδηγίες συμπεριφοράς ανάλογα με το είδος του κινδύνου. Η εφαρμογή προβλέπει ότι η προειδοποίηση θα αποστέλλεται στα smartphones σε διάστημα μικρότερο των 15 λεπτών από το αρχικό σήμα συναγερμού των τοπικών κρατικών αρχών.

Η υιοθέτηση αυτής της εφαρμογής αποφασίστηκε με βάση την εμπειρία των επιθέσεων του Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι και είχε ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς. Η διοργάνωση του Euro 2016 ορίσθηκε ως χρονικό σημείο εκκίνησής της.

«Το σήμα μας επιτρέπει να ειδοποιήσουμε γρήγορα τον πληθυσμό και να του δώσουμε τις πληροφορίες που έχουμε», διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ κατά την παρουσίαση της εφαρμογής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ –ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η νέα έκδοση Google Maps 9.0 φέρνει μαζί της νέες λειτουργίες

Του Γιάννη Δημητρίου… Η αναβάθμιση των εφαρμογών της Google για να εναρμονιστούν με το Material Design του Android 5.0 Lollipop συνεχίζεται με την υπηρεσία Google Maps. Εκτός από την εμφάνιση, η νέα έκδοση Google Maps 9.0 φέρνει μαζί της ορισμένες νέες λειτουργίες όπως: -Επικοινωνία με την υπηρεσία Uber (έρχεται και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *