“Ζητάμε από την Τουρκία να δράσει βάσει του Διεθνούς Δικαίου”

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για την κοινή ανακοίνωση στην οποία προσανατολίζεται το Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΕΕ σχετικά την κατάσταση στην Τουρκία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Όπως εξήγησε ο κ. Κοτζιάς, μιλώντας στους Έλληνες δημοσιογράφους, συμφωνήθηκαν τρία θέματα, αφενός «ότι καταγγέλουμε το πραξικόπημα και ασφαλώς στηρίζουμε τους θεσμούς και την συνταγματικότητα οι οποίες υπάρχουν στην Τουρκία» και αφετέρου «ζητάμε από την τουρκική κυβέρνηση να δράσει βάσει του διεθνούς δικαίου και της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να επιδείξει αυτοσυγκράτηση», κάτι που όπως επισήμανε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, τονίστηκε και στη χθεσινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Τέλος ο υπουργός αναφέρθηκε στην τάση των μελών του Συμβουλίου «να τεθεί και η κατάργηση της ποινής του θανάτου ως προϋπόθεση για να συνεχίσουν οι σχέσεις ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία».

πηγή: amna.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

Νέα προσπάθεια για τη συγκρότηση ΕΣΡ αναμένεται να καταβληθεί σήμερα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που συνέρχεται στις 15.00. Χθες η Νέα Δημοκρατία έθεσε τρεις προϋποθέσεις για τη συγκρότηση του Συμβουλίου, σημειώνοντας πως αν η κυβέρνηση δεν αποδεχθεί τις παραπάνω προϋποθέσεις, «απλά θα επιβεβαιώσει ότι σκοπεύει να υλοποιήσει το[…]

Περισσότερα »

Bούτσης: Η προσπάθεια να μην ξαναέλθει η Αριστερά στη διακυβέρνηση θα αποτραπεί

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στη εφημερίδα “Νέα Σελίδα”, εγκαλεί την κυβέρνηση που “ανομολόγητα εμφορούνταν από την ιδέα της αποτροπής” σε ό,τι αφορά στο Μεταναστευτικό, ότι “άφησε να περάσει ένα κρίσιμο διάστημα διμήνου χωρίς να προχωρήσει με ταχύτητα το πρόγραμμα”[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *