Η Βρετανία ανησυχεί από ένα ενδεχόμενο Grexit

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντ. Κάμερον προήδρευσε συνάντησης με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Αγγλίας για να καταστρώσουν σχέδια για την περίπτωση μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δήλωσε πηγή του υπουργείου Οικονομικών.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν δήλωσε χθες, Κυριακή, ότι η Βρετανία ενισχύει το σχεδιασμό της για κάθε ενδεχόμενο και ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη αυξάνει τους κινδύνους για τη βρετανική οικονομία.

«Ήταν μια συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας» δήλωσε η πηγή.

«Δεν λέμε πως υπάρχει κάποιος που σκέπτεται ότι αυτό θα συμβεί, αλλά είναι σωστό να εξετάσουν τους κινδύνους από μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε πραγματική αστάθεια» πρόσθεσε.

πηγή: amna.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τσακαλώτος: Συναντάται σήμερα με το Φινλανδό Στούμπ

Η προσπάθεια αναζήτησης συμμάχων στην Ευρωζώνη από τον υπουργό οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο μπαίνει στη πιο δύσκολη φάση της καθώς συναντάται σήμερα με τον φινλανδό ομόλογό του Αλεξάντερ Στουμπ ενώ ακολουθούν οι κ.κ.Ντάϊσελμπλουμ και Σόιμπλε τις επόμενες μέρες. O κ. Τσακαλώτος αναμένεται να συζητήσει με τον κ. Στούμπ το θέμα του ασφαλιστικού και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης καθώς και την έναρξη των[…]

Περισσότερα »

ΟΔΔΗΧ: Άντληση 812,5 εκ. αλλά με αυξημένο κόστος

Διενεργήθηκε την Τετάρτη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 625 εκατομμυρίων Ευρώ. Η απόδοση διαμο­ρφώ­θηκε στο 2,75%. Υποβλήθηκαν συνολι­κές προ­­­σφο­ρές ύψους 813 εκατομμυρίων Ευρώ, πού υπερκά­λυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,30 φορές. Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βα­σικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 6[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *