Η ελληνική έκδοση του περιοδικού “The Navigator”

Σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος HELMEPA το The Nautical Institute (NI) παρουσίασε την πρώτη ελληνική έκδοση του περιοδικού “The Navigator.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης «Ποσειδώνια 2014» και στο πλαίσιο του Memorandum of Understanding μεταξύ των δύο οργανισμών. Το “The Navigator” διανέμεται δωρεάν, απευθύνεται αποκλειστικά σε αξιωματικούς καταστρώματος και είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του The NI. Αυτό το Τεύχος επικεντρώνεται στο θέμα του mentoring (μετάδοση γνώσεων) ενώ περιλαμβάνει και συνέντευξη Ελληνίδας αξιωματικού γέφυρας, μέλους της HELMEPA.

Εκπροσωπώντας τη HELMEPA στην παρουσίαση, η Εκτελεστική Συντονίστρια Κριστιάνα Πρεκεζέ εξέφρασε την ικανοποίηση της για την εκπλήρωση του πρώτου σταδίου αυτής της συνεργασίας, στην οποία ο ρόλος της HELMEPA ήταν η επιμέλεια της ελληνικής μετάφρασης της έκδοσης. Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους στο Περίπτερο του ΝΙ, ο David Patraiko, Director of Projects του ΝI, μίλησε για τη σημασία αυτών των βοηθητικών εκδόσεων για την περαιτέρω υποστήριξη των ναυτικών, πέρα από την εκπαίδευση που λαμβάνουν στην τάξη. “Η διεύρυνση και ανάπτυξη των γνώσεών τους, σε τυπικό και άτυπο επίπεδο,  πρέπει να είναι συνεχής”  ανέφερε. Καθώς ένας από τους πρωταρχικούς σκοπούς της λειτουργίας της HELMEPA τα 32 τελευταία χρόνια είναι η ενημέρωση, πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση του ανθρώπινου παράγοντα στη ναυτιλία, η κοινή αυτή πρωτοβουλία του Τhe NI και της HELMEPA θα ενισχύσει περαιτέρω τον κοινό  στόχο της “προώθησης επαγγελματικών προτύπων και της περιβαλλοντικής προστασίας σε ολόκληρη τη βιομηχανία”, συμπλήρωσε ο D. Patraiko.

H HELMEPA θα διανείμει την ελληνική έκδοση του “The Navigator” στα μέλη της, εταιρείες και πλοία, καθώς και στους συμμετέχοντες στο Ετήσιο Επιμορφωτικό Πρόγραμμά της. Η ηλεκτρονική έκδοση σε μορφή αρχείου PDF είναι διαθέσιμη στον ακόλουθο σύνδεσμο  http://www.nautinst.org/en/Publications/the-navigator/index.cfm.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς μετρό την Τετάρτη η Αθήνα από τη μία το μεσημέρι έως τις τέσσερις

Χωρίς μετρό θα μείνει την Τετάρτη η Αθήνα από τη μία το μεσημέρι έως τις τέσσερις λόγω στάσης εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι για τη συμμετοχή τους στη γενική συνέλευση. Bio Latest Posts thpapan Latest posts by thpapan (see all) Διπλή σεισμική δόνηση στην Αλβανία – Aισθητή στην Κέρκυρα[…]

Περισσότερα »

22 μέρες ειδική άδεια δικαιούνται οι Δ. Υπάλληλοι με παιδιά που πάσχουν από αυτισμό

Δικαίωμα ειδικής άδειας 22 ημερών ετησίως αποκτούν πλέον και οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν παιδιά με αυτισμό, εφόσον αυτά είναι ανήλικα ή ενήλικα και δεν εργάζονται. Όπως αναφέρει εγκύκλιος της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη, με την οποία ενεργοποιείται η σχετική διάταξη του νόμου 4483/2017, για τη χορήγηση της άδειας[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *