Η ελληνική έκδοση του περιοδικού “The Navigator”

Σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος HELMEPA το The Nautical Institute (NI) παρουσίασε την πρώτη ελληνική έκδοση του περιοδικού “The Navigator.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης «Ποσειδώνια 2014» και στο πλαίσιο του Memorandum of Understanding μεταξύ των δύο οργανισμών. Το “The Navigator” διανέμεται δωρεάν, απευθύνεται αποκλειστικά σε αξιωματικούς καταστρώματος και είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του The NI. Αυτό το Τεύχος επικεντρώνεται στο θέμα του mentoring (μετάδοση γνώσεων) ενώ περιλαμβάνει και συνέντευξη Ελληνίδας αξιωματικού γέφυρας, μέλους της HELMEPA.

Εκπροσωπώντας τη HELMEPA στην παρουσίαση, η Εκτελεστική Συντονίστρια Κριστιάνα Πρεκεζέ εξέφρασε την ικανοποίηση της για την εκπλήρωση του πρώτου σταδίου αυτής της συνεργασίας, στην οποία ο ρόλος της HELMEPA ήταν η επιμέλεια της ελληνικής μετάφρασης της έκδοσης. Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους στο Περίπτερο του ΝΙ, ο David Patraiko, Director of Projects του ΝI, μίλησε για τη σημασία αυτών των βοηθητικών εκδόσεων για την περαιτέρω υποστήριξη των ναυτικών, πέρα από την εκπαίδευση που λαμβάνουν στην τάξη. “Η διεύρυνση και ανάπτυξη των γνώσεών τους, σε τυπικό και άτυπο επίπεδο,  πρέπει να είναι συνεχής”  ανέφερε. Καθώς ένας από τους πρωταρχικούς σκοπούς της λειτουργίας της HELMEPA τα 32 τελευταία χρόνια είναι η ενημέρωση, πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση του ανθρώπινου παράγοντα στη ναυτιλία, η κοινή αυτή πρωτοβουλία του Τhe NI και της HELMEPA θα ενισχύσει περαιτέρω τον κοινό  στόχο της “προώθησης επαγγελματικών προτύπων και της περιβαλλοντικής προστασίας σε ολόκληρη τη βιομηχανία”, συμπλήρωσε ο D. Patraiko.

H HELMEPA θα διανείμει την ελληνική έκδοση του “The Navigator” στα μέλη της, εταιρείες και πλοία, καθώς και στους συμμετέχοντες στο Ετήσιο Επιμορφωτικό Πρόγραμμά της. Η ηλεκτρονική έκδοση σε μορφή αρχείου PDF είναι διαθέσιμη στον ακόλουθο σύνδεσμο  http://www.nautinst.org/en/Publications/the-navigator/index.cfm.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γερμανικός Ποιμενικός: Ελληνικές διακρίσεις στο εξωτερικό (video)

Ο Γερμανικός Ποιμενικός αποτελεί, παγκοσμίως, τη δημοφιλέστερη φυλή σκύλου και είναι μία από τις πιο αγαπημένες στη χώρα μας. Εξάλλου, είναι εκατοντάδες στην Ελλάδα οι ιδιοκτήτες του πανέξυπνου σκύλου που φημίζεται για τον πολυτάλαντο χαρακτήρα του. Πάρα πολλοί από αυτούς συμμετέχουν ενεργά τα τελευταία χρόνια στις διοργανώσεις του Κυνοφιλικού Ομίλου[…]

Περισσότερα »

Το κρας τεστ που θα κρίνει τους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ

Στις αρχές Ιουνίου, μετά την έκδοση των νέων αντικειμενικών αξιών ακινήτων, οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα κληθούν να «τρέξουν» μια δοκιμαστική εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για το 2018. Το αποτέλεσμα της άσκησης αυτής θα είναι καθοριστικό. Αν η βεβαίωση εσόδων προκύψει χαμηλότερη από τα 3,1 δισ. ευρώ που[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *