Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη…

Του Χάρη Παυλίδη

Κάποιος μας δουλεύει, ή μια από τις δύο πλευρές που κάθισαν να διαπραγματευθούν, δεν κατάλαβε τι εννοούσε η άλλη. Η ελληνική πλευρά επιμένει ότι ανθίσταται-γι αυτό και αποχώρησε- στις πιέσεις για μείωση στις συντάξεις.

Σήμερα, όμως, επισήμως η Κομισιόν διαβεβαιώνει ότι δεν έθεσε μείωση των συντάξεων! Είναι προφανές ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν ευθύνεται η μετάφραση. Κάτι άλλο συμβαίνει και έχει σχέση με την εμμονή όλων των κυβερνήσεων να αρνούνται εκείνα τα ισοδύναμα που πλήττουν την εκλογική τους πελατεία. Αυτή είναι η αλήθεια και αυτή την αλήθεια αποκρύπτουν από εκείνους τους Έλληνες που πληρώνουν ώστε οι κυβερνήσεις να νομίζουν ότι κάνουν “κοινωνική πολιτική”.

Κατά τη γνώμη μου -και το έχω επισημάνει επανειλημμένα- οι θεσμοί ακολουθούν μια πολιτική κατώτερη των περιστάσεων και πάντως κατώτερη εκείνης που είχαν στο μυαλό τους όσοι εμπνεύστηκαν την ενωμένη Ευρώπη. Αλλά και η κυβέρνηση φαίνεται πλέον ότι ακολουθεί μια τακτική που βάζει σε πραγματικό κίνδυνο την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και συνακόλουθα στο στενό πυρήνα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν έχει όμως αυτή την εντολή από τον ελληνικό λαό και ως εκ τούτου οφείλει-εφόσον οι διαπραγματεύσεις οδηγηθούν σε αδιέξοδο- να προσφύγει εκ νέου στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση έχει ιστορική ευθύνη να διασφαλίσει τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη και να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Κάθε τι διαφορετικό συνιστά εξαπάτηση του εκλογικού σώματος. Σε κάθε περίπτωση οι απόψεις του κυρίου Βαρουφάκη μπορεί να έχουν ακαδημαίκό ενδιαφέρον, ενδεχομένως να ελκύουν πλήθος φοιτητών στα αμφιθέατρα, αλλά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και πάντως με τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός οφείλει να αντιληφθεί ότι κυβερνά με το 36%- περίπου το ένα τρίτο του εκλογικού σώματος- του οποίου η συντριπτική πλειονότητα θέλει την παραμονή στο ευρώ. Καλείται λοιπόν ο κύριος Τσίπρας να αποδείξει ότι δεν είναι πρωθυπουργός της Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πρωθυπουργός της Ελλάδας που είναι στην Ευρώπη και θέλει να μείνει στην Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΕΔΕ: Έσπειρε ανέμους και θα θερίσει θύελλες ο κ. Σκουρλέτης*

Η δημοσιοποίηση των πρακτικών της 9ης Γενικής Συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου της 10ης Μαΐου 2017, σύμφωνα με τα οποία κρίθηκε, ομόφωνα, ότι η διάταξη του άρθρου 16 του ν.4429/2016, που προβλέπει την αυτοδίκαιη παράταση των συμβασιούχων Καθαριότητας ΟΤΑ έως 31.12.2017, αντιβαίνει στις συνταγματικές επιταγές, επιβεβαιώνει την ανευθυνότητα με[…]

Περισσότερα »

Ένας Έλληνας που τον έλεγαν Φερνάντο…

Γιώργος Νασμής… Η φράση «ευχαριστώ πάρα πολύ τους Ελληνες, πάντα στην καρδιά μου» του Σάντος και μάλιστα στη γλώσσα μας, συγκλόνισε την Ελλάδα. Ακόμα και εκείνους που πριν από δύο χρόνια έκαναν το παν για να τους αδειάσει τη γωνιά. Δεξιοτέχνες της κιβδηλείας τον αποκαλούσαν «μανάβη» και «καρπουζά του Εστορίλ».[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *