“Η πολιτική αβεβαιότητα έχει επηρεάσει τον καταναλωτή”

Του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Για προσπάθεια από τους Πειραιώτες εμπόρους  να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις τιμές στις χειμερινές εκπτώσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου έκανε λόγο στο Κανάλι Ένα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Μανεσιώτης, προσθέτοντας ότι οι επιχειρηαμτίες αναμένουν μία “ανάσα” αφού ο τζίρος τους τον περασμένο Δεκέμβριο δεν ήταν ο αναμενόμενος.

Σύμφωνα με τον κ. Μανεσιώτη: “Όλοι οι καταστηματάρχες του Πειραιά κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να έχουμε χαμηλές τιμές και ιδιαίτερα με τις εκπτώσεις να υπάρχουν πολλές ευκαιρίες ώστε να σπεύσουν οι καταναλωτές»  αν και όπως επισήμανε το κλίμα που επικρατεί δεν είναι και πάρα πολύ ελπιδοφόρο, επειδή παρόλο που τα καταστήματα ήταν ανοικτά τρεις Κυριακές το Δεκέμβριο ο τζίρος δεν ήταν ο αναμενόμενος”.

«Η πολιτική αβεβαιότητα και οι επικείμενες εκλογές έχουν επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία του καταναλωτή με συνέπεια να μην βλέπουμε τις αγορές που περιμέναμε. Μάλιστα για την Κυριακή που θα είναι τα καταστήματα ανοικτά δεν προσδοκούμε και πάρα πολλά γιατί είναι η Κυριακή που προηγείται των εκλογών και πολύς κόσμος θα προετοιμάζεται να αναχωρήσει για τον τόπο καταγωγής του όπου θα ψηφίσει. Παρ’ όλα αυτά θέλω να πιστεύω ότι η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί και με την ευκαιρία των εκπτώσεων θα μπορέσουμε να κρατήσουμε ανοικτά τα καταστήματα και να προσελκύσουμε τον κόσμο», εκτίμησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά.

 Να σημειωθεί πως την Κυριακή 18 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΒΕΠ: Ζητά λύση για το θέμα επιβολής Φ.Π.Α. στη ναυτιλία

Με επιστολές του προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ε. Τσακαλώτο, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Π. Κουρουμπλή  με αφορμή το Σχέδιο της ΚΥΑ, αναφορικά με τους «Όρους και τις προϋποθέσεις

Περισσότερα »

Φόροι : Ποιοί ελεύθεροι επαγγελματίες κερδίζουν

Κερδισμένοι των φορολογικών αλλαγών που σχεδιάζονται είναι εννέα στους δέκα ελεύθεροι επαγγελματίες. Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση στους Θεσμούς, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογηθούν με την ίδια κλίμακα των μισθωτών χωρίς να έχουν την έκπτωση των 2.000 ευρώ που οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο όριο 9.100 ευρώ. Αυτό[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *