Η ρομπότ νταντά του μνημονίου… ταξιδεύει και στη Δύση!

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου…..

Η ηλεκτρονική νταντά έχει μεγάλη πέραση σήμερα στην Ιαπωνία, ενώ… φτιάχνει τις βαλίτσες της για Ευρώπη και Αμερική. Οι αμερικανοί επιστήμονες υπογραμμίζουν πως από τη στιγμή που τα ρομπότ κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις, μπορούν και να κρατάνε τα παιδιά τις ώρες που οι γονείς τους είναι απασχολημένοι. Ειδικά στην Ιαπωνία υπάρχουν σήμερα ρομποτ με ονοματεπώνυμο που ασχολούνται με την φύλαξη νηπίων. Ανάμεσα τους τα πιο γνωστά είναι ο Αρτον, η Ντίγκρα και ο Τσάπιτ.

Αρτον: Συνεννόηση με πλήκτρα!
Ο Αρτον, είναι ένα ρομπότ που δουλεύει ως μπέιμπι σίτερ στην Ιαπωνία Μια από τις ικανότητες του είναι να σπρώχνει το καροτσάκι με το μωρό και να του λέει κάθε λίγο και λιγάκι: “Γειά σου, αν θες να μου μιλήσεις πάτα το κόκκινο πλήκτρο!”
Στην Ελλάδα, η επιστήμη δεν έχει εξελιχθεί τόσο πολύ σ αυτόν τον τομέα. Το αναπόφευκτο πάντως είναι πως γρήγορα οι νταντάδες ρομπότ θα πλημμυρίσουν τον πλανήτη! Νταντάδες που δεν θα θυμώνουν, ούτε θα κυνηγούν το παιδί με το μπιφτέκι στο χέρι σαν τις παραδοσιακές αγαπησιάρικες ελληνίδες γιαγιάδες.

Ντίγκρα: Ζωγραφίζει στα παιδιά
Στην Ιαπωνία η ηλεκτρονική νταντά που κερδίζει το ενδιαφέρον και την αγάπη των γονιών είναι η Ντίγκρα, γιατί ζωγραφίζοντας ωραίες εικόνες, έχει βρει τον τρόπο να κρατάει το ενδιαφέρον των παιδιών. Η Ντίγκρα έχει βραβευτεί για την ζωγραφική της. Το γεγονός ότι δεν έτρεξε να ζητήσει… αύξηση, εκτιμήθηκε δεόντως από την εταιρία της!

Τσάπιτ:Απαντάει σε ερωτήσεις!
Ο Τσάπιτ διαπρέπει σε ρόλο νταντάς στην Ιαπωνία καθώς έχει την ικανότητα να απαντάει σε απλές ερωτήσεις κάνοντας μάλιστα και αστειάκια! Επιπλέον, δεν διαμαρτύρεται ούτε βαριέται αν ένα παιδί του διηγηθεί για εκατοστή φορά την ίδια ιστορία! Ο Τσάπιτ ξέρει επίσης από ψυχολογία και υγιεινή διατροφή! Αν χρειαστεί, μπορεί ακόμα και να ετοιμάσει για τα παιδιά το πρωινό τους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορυφαίος ο Μπομπ Ντίλαν και στην… ουρά ο Έμινεμ!

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου… Ο Μπομπ Ντίλαν, αν και είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους τραγουδοποιούς, δεν έχει χαρακτηριστεί μέχρι σήμερα “ανταγωνιστικός” αλλά ακόμα κι αν ήταν, μετά από τα αποτελέσματα της λίστας με τους εκατό κορυφαίους μουσικούς που δημοσίευσε αυτές τις μέρες το περιοδικό Rolling Stones θα ήξερε πως[…]

Περισσότερα »

Πλανητικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 17- 23 Ιανουαρίου

Του αστρολόγου Γιάννη Μπαρδόπουλου….. Για το Σάββατο 17/1, η Σελήνη είναι στο ζώδιο του Τοξότη, στις 8:49 πραγματοποιεί θετικό τρίγωνο με τον Ουρανό, στις 11:33 η Σελήνη πραγματοποιεί δυσμενές τετράγωνο με τον Χείρωνα, στις 13:27 πραγματοποιεί θετικό εξάγωνο με τον ορθόδρομο αλλά σταδιακά στατικό Ερμή και στις 16:53 επαναλαμβάνει την[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *