Η ρομπότ νταντά του μνημονίου… ταξιδεύει και στη Δύση!

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου…..

Η ηλεκτρονική νταντά έχει μεγάλη πέραση σήμερα στην Ιαπωνία, ενώ… φτιάχνει τις βαλίτσες της για Ευρώπη και Αμερική. Οι αμερικανοί επιστήμονες υπογραμμίζουν πως από τη στιγμή που τα ρομπότ κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις, μπορούν και να κρατάνε τα παιδιά τις ώρες που οι γονείς τους είναι απασχολημένοι. Ειδικά στην Ιαπωνία υπάρχουν σήμερα ρομποτ με ονοματεπώνυμο που ασχολούνται με την φύλαξη νηπίων. Ανάμεσα τους τα πιο γνωστά είναι ο Αρτον, η Ντίγκρα και ο Τσάπιτ.

Αρτον: Συνεννόηση με πλήκτρα!
Ο Αρτον, είναι ένα ρομπότ που δουλεύει ως μπέιμπι σίτερ στην Ιαπωνία Μια από τις ικανότητες του είναι να σπρώχνει το καροτσάκι με το μωρό και να του λέει κάθε λίγο και λιγάκι: “Γειά σου, αν θες να μου μιλήσεις πάτα το κόκκινο πλήκτρο!”
Στην Ελλάδα, η επιστήμη δεν έχει εξελιχθεί τόσο πολύ σ αυτόν τον τομέα. Το αναπόφευκτο πάντως είναι πως γρήγορα οι νταντάδες ρομπότ θα πλημμυρίσουν τον πλανήτη! Νταντάδες που δεν θα θυμώνουν, ούτε θα κυνηγούν το παιδί με το μπιφτέκι στο χέρι σαν τις παραδοσιακές αγαπησιάρικες ελληνίδες γιαγιάδες.

Ντίγκρα: Ζωγραφίζει στα παιδιά
Στην Ιαπωνία η ηλεκτρονική νταντά που κερδίζει το ενδιαφέρον και την αγάπη των γονιών είναι η Ντίγκρα, γιατί ζωγραφίζοντας ωραίες εικόνες, έχει βρει τον τρόπο να κρατάει το ενδιαφέρον των παιδιών. Η Ντίγκρα έχει βραβευτεί για την ζωγραφική της. Το γεγονός ότι δεν έτρεξε να ζητήσει… αύξηση, εκτιμήθηκε δεόντως από την εταιρία της!

Τσάπιτ:Απαντάει σε ερωτήσεις!
Ο Τσάπιτ διαπρέπει σε ρόλο νταντάς στην Ιαπωνία καθώς έχει την ικανότητα να απαντάει σε απλές ερωτήσεις κάνοντας μάλιστα και αστειάκια! Επιπλέον, δεν διαμαρτύρεται ούτε βαριέται αν ένα παιδί του διηγηθεί για εκατοστή φορά την ίδια ιστορία! Ο Τσάπιτ ξέρει επίσης από ψυχολογία και υγιεινή διατροφή! Αν χρειαστεί, μπορεί ακόμα και να ετοιμάσει για τα παιδιά το πρωινό τους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπορεί να υπάρξει κρυφός έρωτας ανάμεσα σε δύο φίλους;

Γράφει η Μαΐρα… Ο καλύτερος μας φίλος! Έχουμε μοιραστεί από παιδιά όλες μας τις αγωνίες, τα μυστικά μας, το θυμός μας για κάτι. Έχουμε παίξει μαζί, έχουμε κλάψει ο ένας στον ώμο του άλλου στα δύσκολα. Ίσως έχουμε κοιμηθεί και στο ίδιο κρεβάτι κάποιες φορές. Και ξαφνικά; Ένα άγγιγμα, ένα[…]

Περισσότερα »

Zώδια: από 30 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου

Από τον αστρολόγο Γιάννη Μπαρδόπουλο… Για το Σάββατο 30/8, η Σελήνη είναι για τελευταία μέρα στο ζώδιο του Ζυγού, στις 11:52 εισέρχεται στο ζώδιο του Σκορπιού, στις 23:41 πραγματοποιεί θετικό τρίγωνο με τον ανάδρομο Πλούτωνα. Συμπέρασμα: μέχρι το πρωί προσέχετε τα πάντα, το τι λέτε και κάνετε• ειδικά το τι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *