Η χειραψία αποκαλύπτει τον χαρακτήρα μας  

Γράφει η Μαΐρα

Πόσοι από εσάς έχετε προσέξει το χέρι του/της συντρόφου σας, καθώς τον αγγίζετε;  Είμαι σίγουρη ότι ελάχιστοι έχετε παρατηρήσει το σχήμα του χεριού, των δακτύλων, των νυχιών και πιο συγκεκριμένα της χειραψίας.  Και όμως μια προσεκτική ματιά στο σχήμα και στο μέγεθος τους θα σας αποκαλύψει πολύτιμα στοιχεία για τον χαρακτήρα του/της.

Η χειραψία είναι ο πιο άμεσος και αποτελεσματικός τρόπος για να καταλάβετε τις προθέσεις που έχει το άτομο απέναντι σας και ποιος είναι ο χαρακτήρας του/της.

Μια χαλαρή χειραψία φανερώνει ότι το άτομο έχει ασθενικό χαρακτήρα.  Δέχεται στη ζωή του τις καταστάσεις όπως έρχονται, χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια να τις βελτιώσει.  Είναι ονειροπόλο γι’ αυτό προτιμά να κλείνετε στον εαυτό του και να ζει σε φανταστικούς κόσμους.  Λόγω της δειλίας του δεν παρασύρεται από τα συναισθήματα του.

Μια ζεστή και έντονη χειραψία φανερώνει έναν δυναμικό και εγκάρδιο χαρακτήρα.  Θέτει βραχυπρόθεσμους στόχους και τους πετυχαίνει χάρη στην αυστηρότητα και στην πειθαρχία που έχει.  Όμως στο συναισθηματικό τομέα για να κινηθεί πρέπει πρώτα να είναι σίγουρος ότι δεν θα πληγωθεί.

Η χειραψία με την άκρη των δακτύλων φανερώνει άτομο που φοβάται την επικοινωνία με άλλους ανθρώπους.  Συμπεριφέρεται με κυκλοθυμία και στην προσωπική και στην κοινωνική τους ζωή.  Από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί από επιθετικός να γίνει μαλθακός. Αυτό δείχνει ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη σε κανέναν.

πηγή: maira.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ψυχή μίας ομάδας «Η επιστροφή της ομάδας δημοσιογραφίας»

To “Kανάλι Ένα 90.4” έλαβε την παρακάτω επιστολή από την Ομάδα Δημοσιογραφίας της Ε.ΨΥ.ΜΕ την οποία και ευχαρίστως μοιράζεται μαζί σας: “Και έτσι ξεκινάμε. Καλώς και πάλι ορίσαμε στην ομάδα δημοσιογραφίας της Ε.Ψ.Υ.ΜΕ οπού άλλο ένα χρόνο αρχίζουμε με δυναμικότητα και αποφασιστικότητα για να δημοσιεύουμε τα άρθρα μας. Η ομάδα μας[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *