«Θέμα» αξιοπιστίας των δημοσκοπήσεων βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Θέμα» δημοσκοπήσεων έθεσε ανοιχτά ο ΣΥΡΙΖΑ εγείροντας μια σειρά από ζητήματα που καθιστούν αυτές δυνητικά αναξιόπιστες και τις εταιρείες που τις διενεργούν… οικονομικά εξαρτώμενες.

Το άναρχο και αδιαφανές κατά την Κουμουνδούρου «τοπίο» των εταιρειών δημοσκοπήσεων περιέγραψε σε… γενικές γραμμές, με καταγγελτικό ύφος, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το αποτέλεσμα δημοσκόπησης. Δεν παρέλειψε δε να επιστήσει την προσοχή ειδικά στις δημοσκοπήσεις που θα διενεργηθούν λίγο πριν το άνοιγμα των καλπών- καθώς δεν υπάρχει πλέον ο παλαιός περιορισμός- προϊδεάζοντας ότι η διάψευση θα είναι πολύ άμεση… Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη φορά που θέτει θέμα αξιοπιστίας του τρόπου διεξαγωγής των δημοσκοπήσεων γι αυτό και κατά πάγια τακτική του κόμματος οι δημοσκοπήσεις δεν σχολιάζονται από στελέχη.

«Αρνούμαι να σχολιάσω δημοσκόπηση η οποία δεν έχει στα στοιχεία που παρουσιάζει και το εξής παράγοντα. Σε πόσους πήραν τηλέφωνο και τους το έκλεισαν, ποιο ποσοστό είναι αυτό; Διότι αν παίρνεις χίλιους ανθρώπους και το 60% αρνείται να συμμετάσχει –και οι πληροφορίες λένε κάτι τέτοιο, αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό» απάντησε ο κ. Σκουρλέτης.

Συνέχισε μάλιστα δηλώνοντας ξεκάθαρα «Βάζουμε θέμα αξιοπιστίας. Δεν γίνεται να μαθαίνουμε ότι τις ταΐζουν αβέρτα κάποιες εταιρείες. Δεν γίνεται να μαθαίνουμε ότι οι επίσημες εταιρίες δημοσκοπήσεων έχουν διάφορα άλλα φο μαγαζιά δίπλα για να κάνουν και την άλλη δουλειά… Όταν μάλιστα συνολικά η αγορά έχει καθίσει και δεν υπάρχουν χρήματα, τα μόνα χρήματα τελικά είναι από το κράτος, κρατικοδίαιτες λοιπόν κάποιες δημοσκοπικές εταιρείες» ενώ προειδοποίησε ότι οι πραγματικές μετρήσεις θα γίνουν τις δύο Κυριακές των εκλογών «κι εκεί ίσως αναγκαστούν κάποιοι να σκίσουν τα πτυχία τους».

Κατέληξε δε, τονίζοντας ότι υπάρχει αρμόδια εθνική επιτροπή, πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Νικολόπουλος και αναρωτήθηκε εάν αυτή θα συγκληθεί για να εξετάσει μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τον τρόπο διενέργειας των δημοσκοπήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Πόλεμος» ανακοινώσεων Ελλάδας και Τουρκίας για τα Ίμια

 «Λαθεύει η Τουρκία, εάν νομίζει ότι δύναται να παραβιάσει στο Αιγαίο το διεθνές δίκαιο χωρίς συνέπειες, όπως πράττει σε άλλα σημεία του περίγυρού της. Της συστήνουμε δε, να μετράει τα λόγια της» τονίζει με μία αυστηρή ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών σε απάντηση τής δήλωσης του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με[…]

Περισσότερα »

ΠτΔ: “Άψογη η στάση μας απέναντι στους μουσουλμάνους”

Το δικαίωμα του ατομικού αυτοπροσδιορισμού δεν μπορεί να ασκείται από τους Έλληνες Μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης κατά τρόπο που να παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάννης, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στη διάρκεια της αντιφώνησης του, στην τελετή που έγινε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Κομοτηνής, όπου ανακηρύχθηκε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *