Θεσμοθετείται η μετατροπή αυτοκινήτων για φυσικό αέριο (CNG)

Η δυνατότητα μετατροπής κυκλοφορούντων αυτοκινήτων προκειμένου να λειτουργούν και με φυσικό αέριο (CNG) θεσμοθετείται με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών Μιχ. Παπαδόπουλου.
Μέχρι σήμερα, η δυνατότητα κυκλοφορίας αυτοκινήτων με φυσικό αέριο (CNG) επιτρεπόταν μόνο για τα αυτοκίνητα που εκ κατασκευής έφεραν τέτοιο σύστημα καύσης και κίνησης. Η τοποθέτηση συσκευών φυσικού αερίου θα γίνεται από εξουσιοδοτημένα συνεργεία και εξουσιοδοτημένους τεχνίτες αερίων, ο δε έλεγχος των εξαρτημάτων τοποθέτησης από τα ΚΤΕΟ.
«Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία αποτελούσε πάγιο αίτημα των πολιτών, σε συνδυασμό και με την δυνατότητα κατασκευής αμιγών ή μικτών πρατηρίων πώλησης φυσικού αερίου, ολοκληρώθηκε όλο το κανονιστικό πλαίσιο της εισαγωγής του φυσικού αερίου στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Ελλάδα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο υποδομών, τονίζοντας πως «αποτέλεσμα των ρυθμίσεων αυτών είναι αφενός η εξοικονόμηση ενέργειας και αφετέρου η μείωση του κόστους των μετακινήσεων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Video: BJ Baldwin Recoil 4 στην Κούβα

Η Κούβα άνοιξε τα σύνορά της στο… δυτικό κόσμο και μαζί στα εντυπωσιακά video με αυτοκίνητα. Ωστόσο τον Ken Block τον πρόλαβε σε αυτόν τον τομέα ο BJ Baldwin ο οποίος χρησιμοποίησε την Αβάνα για το Recoil 4, τη συνέχεια των video που προσφέρει με το θηριώδες Toyota Tundra.  Το[…]

Περισσότερα »

Συμβουλές συντήρησης του τρέιλερ (και) μετά το καλοκαίρι

Για να αντέξει στο χρόνο αλλά και για να κινείστε με ασφάλεια, καλό είναι να φροντίζετε το ρυμουλκούμενο όχημά σας και να συντηρείτε τακτικά κάποια σημεία. Ένα από τα επίφοβα σημεία είναι το σκασμένο λάστιχο, γι’ αυτό πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας ρεζέρβα που να ταιριάζει, διαφορετικά είναι άχρηστη.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *