Θεσμοθετείται η μετατροπή αυτοκινήτων για φυσικό αέριο (CNG)

Η δυνατότητα μετατροπής κυκλοφορούντων αυτοκινήτων προκειμένου να λειτουργούν και με φυσικό αέριο (CNG) θεσμοθετείται με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών Μιχ. Παπαδόπουλου.
Μέχρι σήμερα, η δυνατότητα κυκλοφορίας αυτοκινήτων με φυσικό αέριο (CNG) επιτρεπόταν μόνο για τα αυτοκίνητα που εκ κατασκευής έφεραν τέτοιο σύστημα καύσης και κίνησης. Η τοποθέτηση συσκευών φυσικού αερίου θα γίνεται από εξουσιοδοτημένα συνεργεία και εξουσιοδοτημένους τεχνίτες αερίων, ο δε έλεγχος των εξαρτημάτων τοποθέτησης από τα ΚΤΕΟ.
«Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία αποτελούσε πάγιο αίτημα των πολιτών, σε συνδυασμό και με την δυνατότητα κατασκευής αμιγών ή μικτών πρατηρίων πώλησης φυσικού αερίου, ολοκληρώθηκε όλο το κανονιστικό πλαίσιο της εισαγωγής του φυσικού αερίου στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Ελλάδα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο υποδομών, τονίζοντας πως «αποτέλεσμα των ρυθμίσεων αυτών είναι αφενός η εξοικονόμηση ενέργειας και αφετέρου η μείωση του κόστους των μετακινήσεων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έως την Τετάρτη η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και η διόρθωση των λαθών στο έντυπο Ε9, είναι τα δυο σημαντικά ραντεβού με την εφορία. Η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή τροποποιητικών διορθώσεων Ε9 για τα έτη 2010 έως και ‘14 χωρίς την καταβολή προστίμων, θα είναι ανοιχτή έως και τα μεσάνυχτα της ερχόμενης[…]

Περισσότερα »

2ήμερο Track Day στα Μέγαρα 26 – 27 Μαρτίου

Το πρόγραμμα των Track Day στην πίστα των Μεγάρων από το HTTC συνεχίζεται το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Μαρτίου με το 3ο για το 2016 Open Track Day αυτοκινήτων στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων. Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής, βρίσκονται εντός του Γενικού Κανονισμού Track Day, που μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ εδώ. Οι συμμετέχοντες της Κυριακής 27[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *