Θ. Δρίτσας: Επίσκεψη στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία

Την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) επισκέφθηκε ο υποψήφιοςΔήμαρχος Θοδωρής Δρίτσας, συνοδευόμενος από την υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο Ελένη Σταματάκη.

Ο κ. Δρίτσαςσυζήτησε με τους ναυτικούςγιατα μεγάλα προβλήματα του κλάδου, τα οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ενταθεί , μετά τις απανωτές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που πλήττουν τον έλληνα ναυτικό.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την τελευταία ξαφνική τροπολογία του Υπουργού Ναυτιλίας, σε άσχετο νομοσχέδιο, πουαποδυνάμωσε τις συλλογικές συμβάσεις στον χώρο της ακτοπλοΐας και άνοιξε το παράθυρο για τη μείωση των αποδοχών και την υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας των ελλήνων ναυτικών.

Ο Θοδωρής Δρίτσας μετά τη συνάντησηδήλωσε: ‘’Οι ΄Ελληνες ναυτικοί αποτελούν τα μόνιμα θύματα των μνημονιακών πολιτικών στον χώρο της ναυτιλίας. Την ώρα που η φτώχεια και η ανεργία μαστίζουν τους ναυτικούς, η κυβέρνησημε νέες διατάξεις οδηγεί τον ναυτικόστην πλήρη εξαθλίωση. Την ίδια στιγμή αφήνει αφρόντιστους τους συνταξιούχους της θάλασσας και οδηγεί σε χρεοκοπία το Ν.Α.Τ. .

Χωρίς ΄Ελληνες ναυτικούς, δεν υπάρχει ελληνική ναυτιλία. Δεν υπάρχει ναυτοσύνη, χάνεται η τεχνογνωσία. Η ανάδειξη του Πειραιά σε διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, δεν μπορεί να αποτελεί αόριστη εξαγγελίαχωρίς να περιλαμβάνει συγκεκριμένο σχέδιογια την ανάπτυξη του ναυτικού επαγγέλματος. Επίσης, απαιτείδημόσιες παρεμβάσεις και επενδύσεις που θα αναδείξουν τον Πειραιά σε κέντρο παροχής σύγχρονων ναυτιλιακών υπηρεσιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμαρχος Πειραιά στο τουρνουά Boccia «Αθλητισμός για όλους»

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε σήμερα Τετάρτη στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Πειραιά, όπου πραγματοποιήθηκε τουρνουά του  παραολυμπιακού αθλήματος Boccia: «Αθλητισμός για όλους»,  με τη συμμετοχή των μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και των μαθητών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2019». Ο κ. Μώραλης στον[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *