Θ. Δρίτσας συνάντηση με επαγγελματίες της Ν/Ε Ζώνης

Ο Θοδωρής Δρίτσας συναντήθηκε την Παρασκευή στο Εκλογικό Κέντρο του συνδυασμού «το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας» στον Πειραιά με πολυμελή αντιπροσωπεία επαγγελματιών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν τον αγώνα για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης και για τη σωτηρία του λιμανιού του Πειραιά, όπως και τα σημαντικά προβλήματα της Ζώνης Περάματος.

Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και από το διάλογο που αναπτύχθηκε επιβεβαιώθηκε η ταύτιση των απόψεων των επαγγελματιών με τις απόψεις του Θοδωρή Δρίτσα και του Λιμανιού της Αγωνίας. Συμφωνήθηκε η αμοιβαία στήριξη στους κοινούς στόχους, όπως και η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών ακόμα και μέσα στην προεκλογική περίοδο για την αναβάθμιση του αιτήματος να σταματήσει το καταστροφικό σχέδιο για το λιμάνι του Πειραιά.

Και οι δυο πλευρές δεσμεύθηκαν για μια νέα διευρυμένη δημόσια συνάντηση, η οποία θα προγραμματιστεί πολύ σύντομα. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Θοδωρής Δρίτσας έκανε την παρακάτω δήλωση :

«Οι πραγματικά παραγωγικές δυνάμεις της λιμενικής και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας στέκονται στο ύψος τους. Η Κυβέρνηση δε μπορεί να τους αγνοεί άλλο. Ο συνδυασμός το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας και εγώ προσωπικά εγγυόμαστε ότι δεν θα επιτρέψουμε, αλλά αντίθετα θα εμποδίσουμε με όλη μας τη δύναμη το καταστροφικό σχέδιο για το λιμάνι του Πειραιά. Ταυτόχρονα, θα ενισχύσουμε όλες τις προσπάθειες για την παραγωγική ανασυγκρότηση του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου, στηριγμένοι στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και στην πολύτιμη και αναντικατάστατη τεχνογνωσία, που τόσο αυτές, όσο και οι εργαζόμενοι διαθέτουν.

Ο Πειραιάς χρειάζεται αλλαγή και δημοτική αρχή που να αντιστέκεται στη διάλυση της κοινωνίας και της παραγωγικής βάσης, που επιβάλλουν οι μνημονιακές πολιτικές και συμφέροντα επιχειρηματικά, που επιχειρούν να αλώσουν την πόλη. Η υποκρισία της σημερινής δημοτικής αρχής, αλλά και όψιμων υπερασπιστών του δημόσιου συμφέροντος δεν πείθουν κανέναν. Εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε τη θετική προοπτική που χρειάζεται η πόλη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *