Θ. Φέσσας: Αδιέξοδο στην οικονομική ζωή αν επικρατήσουν κομματικές προτεραιότητες

Προειδοποίηση ότι η οικονομική ζωή μπορεί κάλλιστα να βρεθεί σε αδιέξοδο και οδυνηρή απομόνωση, αν επικρατήσουν κομματικές, αντί για εθνικές προτεραιότητες απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας.
Μιλώντας σε εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων, ο κ. Φέσσας κάλεσε την πολιτική και οικονομική ηγεσία να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για να απομονώσουμε τον κίνδυνο, όπως είπε.
«Η τιτάνια δημοσιονομική προσαρμογή, ένα επίτευγμα κερδισμένο με θυσίες και ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί, πρέπει να διατηρηθεί ως κόρη οφθαλμού και να χρησιμοποιηθεί σε μια εθνική και ευρωπαϊκή λύση εξόδου από την ύφεση, και στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε μια γενναία συνταγματική αναθεώρηση, ως συμβολική και ουσιαστική φυγή προς τα εμπρός, για να θεμελιώσουμε θεσμικά την Ελλάδα της νέας εποχής» σημείωσε.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε ότι κρίσιμες στιγμές και καταστάσεις, δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με αντιλήψεις και εργαλεία του χθες καθώς το δημόσιο συμφέρον και η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτα, ενώ χαρακτήρισε «άδικο για τους Έλληνες πολίτες και τους Ευρωπαίους συμπολίτες μας, που στήριξαν την οικονομία μας από την τσέπη τους, να μην τηρήσουμε τα βασικά».
Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά πως «θα είμαστε ασυγχώρητοι αν συνεχίσουμε να αμφισβητούμε οι ίδιοι τα επιτεύγματά μας», ενώ επισήμανε πως όλες οι άλλες χώρες που βγήκαν από τα προγράμματα στήριξης ομονόησαν σε έναν εθνικό στόχο και τον προστάτεψαν από την πόλωση, τόνισε.
«Τώρα που φάνηκαν και στην Ελλάδα τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης, τώρα είναι που χρειάζεται να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Τώρα έχουμε την επιλογή να στηρίξουμε την οικονομία μας σε επενδύσεις και εξαγωγές – και όχι στην κατανάλωση με δανεικά – και πρέπει, πάση θυσία, να πείσουμε τους πολίτες, τους δανειστές, τους επενδυτές, ότι θέλουμε να γυρίσουμε σελίδα» κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ζήτηση πετρελαίου θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. βαρέλια την ημέρα

Η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. βαρέλια την ημέρα τους επόμενους τρεις μήνες, οδηγώντας σε σύσφιξη την αγορά και ασκώντας πιέσεις στις τιμές, αλλά η κρίση στις αναδυόμενες αγορές

Περισσότερα »

“Θα ανταποκριθούμε έγκαιρα στις υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ”

Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα, η Ελλάδα να μην ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου, δήλωσε στο διεθνές πρακτορείο Reuters ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.  Ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι η πορεία των διαπραγματεύσεων έχει καλύψει την απόσταση και έχει δημιουργήσει κοινό έδαφος, ενώ πρόσθεσε ότι τις[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *