Θ. Φέσσας: Αδιέξοδο στην οικονομική ζωή αν επικρατήσουν κομματικές προτεραιότητες

Προειδοποίηση ότι η οικονομική ζωή μπορεί κάλλιστα να βρεθεί σε αδιέξοδο και οδυνηρή απομόνωση, αν επικρατήσουν κομματικές, αντί για εθνικές προτεραιότητες απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας.
Μιλώντας σε εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων, ο κ. Φέσσας κάλεσε την πολιτική και οικονομική ηγεσία να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για να απομονώσουμε τον κίνδυνο, όπως είπε.
«Η τιτάνια δημοσιονομική προσαρμογή, ένα επίτευγμα κερδισμένο με θυσίες και ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί, πρέπει να διατηρηθεί ως κόρη οφθαλμού και να χρησιμοποιηθεί σε μια εθνική και ευρωπαϊκή λύση εξόδου από την ύφεση, και στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε μια γενναία συνταγματική αναθεώρηση, ως συμβολική και ουσιαστική φυγή προς τα εμπρός, για να θεμελιώσουμε θεσμικά την Ελλάδα της νέας εποχής» σημείωσε.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε ότι κρίσιμες στιγμές και καταστάσεις, δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με αντιλήψεις και εργαλεία του χθες καθώς το δημόσιο συμφέρον και η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτα, ενώ χαρακτήρισε «άδικο για τους Έλληνες πολίτες και τους Ευρωπαίους συμπολίτες μας, που στήριξαν την οικονομία μας από την τσέπη τους, να μην τηρήσουμε τα βασικά».
Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά πως «θα είμαστε ασυγχώρητοι αν συνεχίσουμε να αμφισβητούμε οι ίδιοι τα επιτεύγματά μας», ενώ επισήμανε πως όλες οι άλλες χώρες που βγήκαν από τα προγράμματα στήριξης ομονόησαν σε έναν εθνικό στόχο και τον προστάτεψαν από την πόλωση, τόνισε.
«Τώρα που φάνηκαν και στην Ελλάδα τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης, τώρα είναι που χρειάζεται να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Τώρα έχουμε την επιλογή να στηρίξουμε την οικονομία μας σε επενδύσεις και εξαγωγές – και όχι στην κατανάλωση με δανεικά – και πρέπει, πάση θυσία, να πείσουμε τους πολίτες, τους δανειστές, τους επενδυτές, ότι θέλουμε να γυρίσουμε σελίδα» κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας θα έφερναν εξέγερση σε Γερμανία ή Γαλλία

Αποκαλυπτικός ήταν ο πρώην επικεφαλής του Γιούρογκρουπ και υποψήφιος της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς για την προεδρία της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τα μέτρα που κλήθηκε να υλοποιήσει η Ελλάδα . Πρόσφατα, στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Δουβλίνο, που επικύρωσε την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του προέδρου της[…]

Περισσότερα »

ΕΣΕΕ: 7 χρόνια μνημονιακών μέτρων έκλεισαν την «Ηλεκτρονική»

«Η υπερφορολόγηση, η μείωση της κατανάλωσης και η έλλειψη ρευστότητας είναι οι τρείς βασικές αιτίες κατάρρευσης της εμπορικής δραστηριότητας, ενώ τα «capital controls» είναι η αφορμή για οριστικό κλείσιμο των εξουθενωμένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων». Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *