Ικανοποιημένοι οι μικροομολογιούχοι από τη Νάντια Βαλαβάνη

Την ικανοποίηση του για την εξαγγελία της αναπληρώτριας ΥΠΟΙΚ Νάντιας Βαλαβάνη για αποκατάσταση 15.000 μικροομολογιούχων εξέφρασε μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ 1 ο πρόεδρος του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου Γιάννης Μαρινόπουλος.

«Είχαμε εδώ και καιρό προσεγγίσει την τότε αντιπολίτευση για το θέμα των μικροομολογιούχων. Υπήρχαν οι προτάσεις που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Βουλή με τη μορφή τροπολογιών και επανέρχονται τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση. Θεωρούμε ότι είναι ένα πολύ σωστό βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους Έλληνες και στην Ελλάδα. Περιμένουμε να πάμε στο παρασύνθημα, να γίνουν δηλαδή οι εξαγγελίες πράξεις», δήλωσε ο κ. Μαρινόπουλος.

«Υπήρχε η πρόταση για κάλυψη των ζημιών που έχουν υποστεί φυσικά πρόσωπα από τα ομόλογα, πλήρως έως 100.000 ευρώ και για μεγαλύτερα ποσά, κλιμακωτά με μειωμένο ποσοστό. Αυτή είναι μία λύση προς τη σωστή κατεύθυνση, με την οποία είχε δεσμευτεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, που καλύπτει ένα πολύ μεγάλο μέρος των ομολογιούχων αλλά όχι όλους», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ομολογιούχων, συμπληρώνοντας ότι δεν έχει ακόμα οριστεί κάποια συνάντηση με εκπρόσωπο της κυβέρνησης αλλά αναμένεται να γίνει σύντομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κ. Λαγκάρντ: Δεν θα φύγουμε από το ελληνικό πρόγραμμα

«Θέλουμε την Ελλάδα ανεξάρτητη να μην στηρίζεται στην χρηματοδότηση του ΔΝΤ και του ΕSM» , δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, από το στούντιο του βρετανικού δικτύου BBC, στην Ουάσιγκτον. «Δεν είναι δουλειά μας να συμμετέχουμε ή να προκαλούμε πιστωτικά γεγονότα», τόνισε η διευθύντρια του ΔΝΤ , απαντώντας σε ερώτηση του ανταποκριτή[…]

Περισσότερα »

“Σύντομα η λύση των προβλημάτων από τα capital controls”

H κατάσταση με τα capital controls εξελίσσεται ικανοποιητικά και μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα έχουμε επιλύσει τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί. Αυτό τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μετά από συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του εμπορίου. Όπως διευκρίνισε, μέχρι στιγμής οι εγκρίσεις που έχουν δοθεί[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *