Κάτω και από τα 63 δολ. η τιμή του μπρεντ

Κάτω από τα 63 δολάρια το βαρέλι – στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2009 – υποχώρησε η τιμή του μπρεντ, υπό το βάρος των ανησυχιών για τη μεγάλη προσφορά του πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο και τις υποτονικές προοπτικές ζήτησης.

Συγκεκριμένα, η τιμή του μπρεντ υποχώρησε νωρίτερα στα 62,75 δολάρια το βαρέλι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή έχει σημειώσει πτώση 45% από το υψηλό των 115 δολαρίων το βαρέλι στο οποίο είχε σκαρφαλώσει τον Ιούνιο.

Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε νωρίτερα έως τα 58,80 δολάρια, που είναι επίσης το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2009.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IEA) εκτίμησε σήμερα ότι οι τιμές του πετρελαίου πιθανόν να συνεχίσουν να πιέζονται καθοδικά, καθώς αναθεώρησε προς τα κάτω τις προοπτικές για την αύξηση της ζήτησης το 2015 και προέβλεψε ότι η προσφορά θα αυξηθεί από χώρες εκτός ΟΠΕΚ.

πηγή: www.naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ύδρα “μπαίνει” στο Διεθνή Χάρτη της κρουαζιέρας

Με την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου, ξεκινάει άμεσα από την τεχνική υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, η κατασκευή του συστήματος Ναύδετου ( Τσαμαδούρας) στο νησάκι Αγίου Νικολάου Ύδρας, προϋπολογισμού: 350.000 ευρώ, με χρηματοδότηση εξ’ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής. Το έργο αφορά στην κατασκευή συστήματος πλωτού[…]

Περισσότερα »

Διεθνείς αγορές: Υποχωρούν τα χρηματιστήρια μετά το κραχ στην Αργεντινή

Οι χρηματιστηριακές αγορές κατέγραψαν πτώση για τρίτη συνεχή ημέρα καθώς οι φόβοι για έναν παρατεταμένο εμπορικό πόλεμο, τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ και την κατάρρευση του

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *