Κίνα: Ξεπέρασε Γερμανία και Γαλλία στις εξαγωγές όπλων

Η Κίνα ξεπέρασε τη Γερμανία και τη Γαλλία για να γίνει ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας όπλων στον κόσμο, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI).  Τα στοιχεία, που αφορούν περίοδο πέντε ετών (2010-2014) για να αντανακλούν τις γενικές τάσεις, δείχνουν ότι στην αγορά όπλων «οι ΗΠΑ έχουν σαφώς την πρωτιά» (31% των εξαγωγών) και ακολουθεί η Ρωσία (27%), με τις δύο χώρες να έχουν καταγράψει αύξηση των πωλήσεων κατά 23% και 37% αντίστοιχα.

Σε μεγάλη απόσταση ακολουθούν το Πεκίνο, το Βερολίνο και το Παρίσι, με περίπου 5% των εξαγωγών το καθένα. Σύμφωνα με το SIPRI, “η Γαλλία θα ήταν τρίτη” αν είχε παραδώσει στα τέλη του 2014 ένα πολεμικό πλοίο Mistral το οποίο η Ρωσία δεν έλαβε εξαιτίας της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απελευθερώθηκαν οι εφτά Ερυθροσταυρίτες στο Ντονέτσκ

Απελευθερώθηκαν οι εφτά υπάλληλοι του Ερυθρού Σταυρού που τους είχαν απαγάγει ρώσοι αποσχιστές, στο Ντονέτσκ, προπύργιο των φιλορώσων της Ανατολικής Ουκρανίας. Την ίδια ώρα οι φιλορώσοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για το αυριανό δημοψήφισμα, για την απόσχιση της περιοχής του Ντονέτσκ από την Ουκρανία.

Περισσότερα »

Ντράγκι: Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού

Η πορεία της οικονομίας της ευρωζώνης ήταν πιο αδύναμη από ό,τι αναμενόταν και οι αβεβαιότητες, ειδικά αυτές που σχετίζονται με παγκόσμιες εξελίξεις, παραμένουν σημαντικές, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι μιλώντας στοΕυρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. «Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού. Συνεχίζει να είναι αναγκαία μια σημαντική ποσότητα νομισματικής τόνωσης ώστε να στηριχτεί η περαιτέρω[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *