Κίνα: Ξεπέρασε Γερμανία και Γαλλία στις εξαγωγές όπλων

Η Κίνα ξεπέρασε τη Γερμανία και τη Γαλλία για να γίνει ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας όπλων στον κόσμο, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI).  Τα στοιχεία, που αφορούν περίοδο πέντε ετών (2010-2014) για να αντανακλούν τις γενικές τάσεις, δείχνουν ότι στην αγορά όπλων «οι ΗΠΑ έχουν σαφώς την πρωτιά» (31% των εξαγωγών) και ακολουθεί η Ρωσία (27%), με τις δύο χώρες να έχουν καταγράψει αύξηση των πωλήσεων κατά 23% και 37% αντίστοιχα.

Σε μεγάλη απόσταση ακολουθούν το Πεκίνο, το Βερολίνο και το Παρίσι, με περίπου 5% των εξαγωγών το καθένα. Σύμφωνα με το SIPRI, “η Γαλλία θα ήταν τρίτη” αν είχε παραδώσει στα τέλη του 2014 ένα πολεμικό πλοίο Mistral το οποίο η Ρωσία δεν έλαβε εξαιτίας της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Κεραυνοί» της Άγκυρας για την απελευθέρωση των Τούρκων στρατιωτικών

Με σκληρή γλώσσα σχολίασε την απελευθέρωση και των τελευταίων τεσσάρων Τούρκων στρατιωτικών στη χώρα μας η Άγκυρα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ να κατηγορεί τη χώρα μας ότι στηρίζει «πραξικοπηματίες, τρομοκράτες και γκιουλενιστές». Ο Μποζντάγ ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι πρόκειται για μια πολιτική απόφαση και εξαπέλυσε «πυρά» κατά του πρωθυπουργού. «Νομίζαμε πως ο Τσίπρας τηρεί τις δεσμεύσεις του» είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *