Και όμως… Πίστα F1 στην Πάτρα έως το 2018

Σε σχετική συνέντευξη τύπου τα στελέχη του «Επιμελητηρίου Αχαΐας», με θέμα την κατασκευή του πρώτου αυτοκινητοδρομίου προδιαγραφών F1 στην Ελλάδα έκαναν σαφές πως είναι τυπικό θέμα πλέον κατασκευή του αυτοκινητοδρομίου.
Σύμφωνα με τον κ. Ευάγγελο Φλωράτο, μέλος του Επιμελητηρίου και πρώην Δήμαρχος Πατρέων «ακόμη και πριν το τέλος του 2014 μπορεί να αρχίσει η κατασκευή του αυτοκινητοδρομίου στην Πάτρα για να ανοίξει τις πύλες του το 2018».
Και αυτό θα γίνει με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της «Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε» και του ξένου στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει την χρηματοδότησή του. Αυτός θα αποκτήσει περίπου το 70% του μετοχικού κεφαλαίου της «Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε» το οποίο είναι μοιρασμένο σε περίπου 430 μετόχους (μεταξύ των οποίων τοπικοί φορείς και το Επιμελητήριο Πάτρας). Παράλληλα, αναζητείται εκείνος που θα αναλάβει τη διαχείριση της πίστας, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, με τη «Μοτοδυναμική AEE» να έχει εκφράσει ήδη το ενδιαφέρον της.Η εταιρεία είναι ιδιοκτήτης έκτασης 1.148 στρεμμάτων, 18 χιλιόμετρα από την πόλη της Πάτρας, στη θέση «Ρέντες» του Δημοτικού Διαμερίσματος Χαλανδρίτσας του Δήμου Ερύμανθου στην οποία θα ανεγερθεί το αυτοκινητοδρόμιο. Φυσικά έχουν ήδη εξασφαλιστεί τόσο η άδεια σκοπιμότητας από το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης όσο και η άδεια κατασκευής από την Πολεοδομία της Νομαρχίας Αχαΐας καθώς και έγκριση καταλληλότητας της πίστας και των εγκαταστάσεων από τις Παγκόσμιες Ομοσπονδίες Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας (F.I.A & F.I.M).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Jaguar F-Type: Το ταχύτερο και ισχυρότερο δημιούργημα της Jaguar

Η Jaguar F-Type Project 7 παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα στο Goodwood Festival of Speed, εκεί όπου είχε κάνει την πρώτη της εμφάνιση ως πρωτότυπο το 2013. Η Jaguar F-Type Project 7, όπως φανερώνει και η ονομασία της, βασίζεται στην Jaguar F-Type και αποτελεί το ταχύτερο και ισχυρότερο δημιούργημα που κατασκεύασε[…]

Περισσότερα »

VW: 5000 δολλάρια αποζημίωση σε κάθε κάτοχο αυτοκινήτου

Σε εξωδικαστική συμφωνία φέρεται να έχουν έλθει το γκρουπ της Volkswagen με τις αρχές των ΗΠΑ και συγκεκριμένα την EPA (Environmental Protection Agency), για το λεγόμενο «dieselgate». Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Die Welt, οι δύο πλευρές θα αποφύγουν τη δικαστική διαμάχη με ένα χρηματικό συμβιβασμό που θα ανέρχεται σε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *