Καμία εμπλοκή της Ελλάδας σε επιχειρήσεις στη Συρία

Απέκλεισε το ενδεχόμενο εμπλοκής της χώρας μας σε στρατιωτική επέμβαση κατά του Ισλαμικού Κράτους, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Τόσο ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας, σε σημερινές συνεντεύξεις τους, δήλωσαν πως η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει το ρόλο του εγγυητή της σταθερότητας στην περιοχή, κι όχι να γίνει μέρος του πολέμου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει πιθανότητα η Ελλάδα να συμμετάσχει σε χερσαίες επιχειρήσεις, είπε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, τονίζοντας ότι «είναι πολυτιμότερος ο ρόλος της Ελλάδας ως εγγυητή της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, παρά ως μέρος του πολέμου».

Ερωτηθείς για τη φύλαξη των συνόρων είπε ότι σε αυτήν «δεν εμπλέκονται οι δυνάμεις άμυνας. Δεν μπορεί μια στρατιωτική υπηρεσία να αναλάβει αλλά, οι ένοπλες δυνάμεις μόνο συνδράμουν».

Χαρακτήρισε την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι ζήτημα που αφορά όλους και τόνισε ότι «οι περισσότεροι από τους δράστες ήταν κάτοικοι δυτικών χωρών, κάποιοι άλλοι είχαν περάσει από χώρες χωρίς να καταγραφούν και κάποιοι από αυτούς είχαν περάσει με το ρεύμα των προσφύγων».

Σημείωσε ότι «δεν πρόκειται για επαγγελματίες τρομοκράτες», αλλά για κάποιον «που σήμερα μπορεί να είναι οδοντίατρος στο Παρίσι κι αύριο να ανατινάζεται στο Μπατακλάν» και ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να εντοπιστούν.

«Εδώ έχουμε ένα φαινόμενο, το οποίο δεν έχει προηγούμενο» είπε ο υπουργός, εκτιμώντας ως λύση «την ανταλλαγή πληροφοριών, μέσω των υπηρεσιών όπως το ΝΑΤΟ» και «όχι τον ιερό πόλεμο».

Επιτιθέμενος στην ευρωπαϊκή πολιτική σημείωσε ότι όλη η παρούσα κατάσταση με το προσφυγικό δε θα ήταν ίδια αν εδώ και τέσσερα χρόνια «η Ευρώπη επέβαλε στην Τουρκία να τηρεί τη συμφωνία που έχει υπογράψει για την επαναπροώθηση προσφύγων».

O ίδιος απέρριψε κοινές περιπολίες με την Τουρκία λέγοντας ότι «η Τουρκία το επιχειρεί, αλλά αυτό δεν γίνεται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αχτσιόγλου: Ξεφύγαμε από το καθοδικό σπιράλ. Εμφανή τα σημάδια ανάκαμψης

«Η Ελλάδα έχει ξεφύγει από το καθοδικό σπιράλ της κρίσης» δηλώνει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού DER SPIEGEL. Η υπουργός Εργασίας επισημαίνει ότι η βασική αιτία της ελληνικής κρίσης χρέους ήταν ο συνδυασμός της διεθνούς κρίσης με την παθογένεια του ελληνικού[…]

Περισσότερα »

Ενέργεια και ασφάλεια στην τριμερή συνάντηση

 Ωρά 12: 10 Θέματα ενέργειας, ασφάλειας και οικονομίας βρίσκονται στο επίκεντρο της Τριμερούς Συνάντησης Κορυφής μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, η οποία πραγματοποιείται αυτήν την ώρα με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη. Νωρίτερα, ο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *