Καμία εμπλοκή της Ελλάδας σε επιχειρήσεις στη Συρία

Απέκλεισε το ενδεχόμενο εμπλοκής της χώρας μας σε στρατιωτική επέμβαση κατά του Ισλαμικού Κράτους, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Τόσο ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας, σε σημερινές συνεντεύξεις τους, δήλωσαν πως η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει το ρόλο του εγγυητή της σταθερότητας στην περιοχή, κι όχι να γίνει μέρος του πολέμου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει πιθανότητα η Ελλάδα να συμμετάσχει σε χερσαίες επιχειρήσεις, είπε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, τονίζοντας ότι «είναι πολυτιμότερος ο ρόλος της Ελλάδας ως εγγυητή της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, παρά ως μέρος του πολέμου».

Ερωτηθείς για τη φύλαξη των συνόρων είπε ότι σε αυτήν «δεν εμπλέκονται οι δυνάμεις άμυνας. Δεν μπορεί μια στρατιωτική υπηρεσία να αναλάβει αλλά, οι ένοπλες δυνάμεις μόνο συνδράμουν».

Χαρακτήρισε την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι ζήτημα που αφορά όλους και τόνισε ότι «οι περισσότεροι από τους δράστες ήταν κάτοικοι δυτικών χωρών, κάποιοι άλλοι είχαν περάσει από χώρες χωρίς να καταγραφούν και κάποιοι από αυτούς είχαν περάσει με το ρεύμα των προσφύγων».

Σημείωσε ότι «δεν πρόκειται για επαγγελματίες τρομοκράτες», αλλά για κάποιον «που σήμερα μπορεί να είναι οδοντίατρος στο Παρίσι κι αύριο να ανατινάζεται στο Μπατακλάν» και ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να εντοπιστούν.

«Εδώ έχουμε ένα φαινόμενο, το οποίο δεν έχει προηγούμενο» είπε ο υπουργός, εκτιμώντας ως λύση «την ανταλλαγή πληροφοριών, μέσω των υπηρεσιών όπως το ΝΑΤΟ» και «όχι τον ιερό πόλεμο».

Επιτιθέμενος στην ευρωπαϊκή πολιτική σημείωσε ότι όλη η παρούσα κατάσταση με το προσφυγικό δε θα ήταν ίδια αν εδώ και τέσσερα χρόνια «η Ευρώπη επέβαλε στην Τουρκία να τηρεί τη συμφωνία που έχει υπογράψει για την επαναπροώθηση προσφύγων».

O ίδιος απέρριψε κοινές περιπολίες με την Τουρκία λέγοντας ότι «η Τουρκία το επιχειρεί, αλλά αυτό δεν γίνεται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μικροκομματική πολιτική κύκλων εις βάρος της χώρας

Σήμερα, Πέμπτη αναμένεται να έχουν νέα τηλεφωνική επικοινωνία ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καθώς ο Ντ. Τουσκ ζήτησε από τον Α. Τσίπρα να του δώσει 24 ώρες πριν υποβάλλει το αίτημα για σύγκληση Συνόδου Κορυφής των χωρών μελών της Ευρωζώνης, προκειμένου να ενεργήσει ο ίδιος προς την[…]

Περισσότερα »

Σύναξη ακροδεξιών στη Νίκαια με… ελληνική παρουσία

Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει την πρωτομαγιάτικη πολιτική εκδήλωση που διοργανώθηκε από το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν στη Νίκαια. Παρών στις διαβουλεύσεις ήταν και ο πρώην σύμβουλος του…

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *