Καταδίκη της συγκυβέρνησης οδηγεί σε εθνικές εκλογές

Την εκτίμηση ότι εάν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ δεν συγκεντρώσουν ικανοποιητικά ποσοστά στις ευρωεκλογές, η χώρα θα οδηγεί σε εθνικές εκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος σε ομιλία του στην Τρίπολη.
«Σε αυτές τις ευρωεκλογές ουσιαστικά θα πρέπει να αποφασίσει ο ελληνικός λαός αν θέλει τη συνέχιση αυτής της κυβέρνησης. Αν ο ελληνικός λαός καταδικάσει τα κόμματα της συγκυβέρνησης θα πάμε σε εθνικές εκλογές», τόνισε από την Κόρινθο σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, που ξεκίνησε περιοδεία ενόψει των ευρωεκλογών, σημειώνοντας ότι εκτός από μεγάλες πόλεις θα επισκεφθεί αρκετά χωριά, συνεταιρισμούς και ομάδες πολιτών.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε συνέντευξη τύπου, ανέφερε ότι, το κόμμα του δίνει μάχη πόρτα – πόρτα, οικογένεια – οικογένεια, «διότι η συγκυβέρνηση, μέσα στο πλαίσιο της «δημοκρατικής» της ευαισθησίας, αποφάσισε πρώτα από όλα να αποκλείσει από τη χρηματοδότηση τους Ανεξάρτητους Έλληνες» και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το κόμμα του από τα 7 εκατ. της επιδότησης των κομμάτων θα λάβει μόλις 52.000 ευρώ, όταν μόνο το κόστος για τα ευρωψηφοδέλτια είναι 250.000 ευρώ κι έκανε λόγο για άνισο οικονομικό πόλεμο.

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι το διακύβευμα των ευρωεκλογών, είναι πως θα προχωρήσει η Ευρώπη αύριο, πράγμα που δεν συζητά κανείς, αφού ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., ενδιαφέρονται να αλλάξουν ονόματα, για να γλιτώσουν από 250 εκατ. ευρώ που χρωστά ο καθένας στην Αγροτική και την Εθνική Τράπεζα.

Ομιλία του Πάνου Καμμένου στην Κόρινθο

Έχουν συμφωνήσει είπε, τα δύο μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα ότι θα προχωρήσουν στην ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης, που αυτό ουσιαστικά σημαίνει, μεγαλύτερη εξουσία στις μεγάλες χώρες κι ιδίως στη Γερμανία,καθώς και στην υπερεξουσία των τραπεζών και στην κατάργηση των κρατών και της εθνικής κυριαρχίας και σ’ αυτό το σχέδιο ανέφερε το κόμμα του είναι αντίθετο. Συμπληρώνοντας πως ο αγώνας για την Ευρώπη θα δοθεί σε αυτές τις ευρωεκλογές ανάλογα με το ποιοι θα εκλεγούν στο Ευρωκοινοβούλιο.
Αναφορικά με το ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είπε πως επιλέχτηκαν 27 προσωπικότητες από όλη τη χώρα, ανάλογα με τα τοπικά κριτήρια, αλλά παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία σε νέους ανθρώπους, με εξαιρετικές σπουδές να συμμετέχουν.

Ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι, έχει κάνει ένα συνασπισμό σε αυτές τις εκλογές και με κινήματα και κόμματα όπως το «Άρμα Πολιτών» του Γιάννη Δημαρά, ο οποίος θα το ανακοινώσει και επίσημα την Τετάρτη από τη Θεσσαλονίκη, ο Κώστας Ζουράρις με την «Πυρίκαυστο Ελλάδα» και είναι και το κίνημα της «Άμεσης Δημοκρατίας».

Υπογράμμισε ότι «η πολιτική της τρόικας, η πολιτική του μνημονίου, η πολιτική της ανεργίας, η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης, η πολιτική της παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας πρέπει να σταματήσει εδώ». Προσθέτοντας ότι, «είμαστε σίγουροι ότι μια νέα κυβέρνηση μπορεί να φέρει στον τόπο την ανάπτυξη και ανάπτυξη σημαίνει πρώτα από όλα στάση πληρωμών στα τοκοχρεολύσια. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, να σταματήσει να πληρώνει τοκοχρεολύσια, να μειώσει τη φορολογία κάτω από τα ποσοστά των ανταγωνιστικών χωρών, δηλαδή των χωρών που γειτονεύουμε».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μπαρδούνιας Νίκος

Μπαρδούνιας Νίκος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τσίπρας: Με διακομματική βούληση θεσμικό πλαίσιο για προστασία του Τύπου

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει συναλλαγές πίσω από τις κουρτίνες, αν υπάρξει διακομματική βούληση μπορεί να δημιουργηθεί θεσμικό πλαίσιο που θα αφορά και θα προστατεύει όλες τις επιχειρήσεις του Τύπου, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σηκώνοντας το γάντι που του πέταξε η Αντιπολίτευση με σοβαρές καταγγελίες εναντίον της κυβέρνησης με αφορμή[…]

Περισσότερα »

Βολφγκανγκ Σόιμπλε: Η Ελλάδα ανακάμπτει… ταχύτερα

Πιο αισιόδοξος για την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα δήλωσε ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι η  Ελλάδα ανακάμπτει ταχύτερα από ό,τι πολλοί περίμεναν. «Τώρα αισθάνομαι πιο αισιόδοξος για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας από ό,τι προηγουμένως», δήλωσε ο Σόιμπλε, μιλώντας σε συνέδριο του υπουργείο Οικονομικών για την βιωσιμότητα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *