“Κανένα ζήτημα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού…”

Είναι υποβολιμαία δημοσιεύματα που έχουν ως στόχο τη διατήρηση της πολιτικής αβεβαιότητας έφεραν στο προσκήνιο τα σενάρια για το 13ο και 14ο μισθό, τόνισε ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στο ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο”.

Ο Γ. Κατρούγκαλος σημείωσε πως η σεναριολογία ξεκίνησε με πρωτοσέλιδο του “Βήματος”, ενώ ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο, δεν έχει τεθεί από τους θεσμούς ούτε υπάρχει καμία πίεση από τους δανειστές.

Αυτός που έθεσε το θέμα είναι ο ΣΕΒ διά στόματος του προέδρου του, αλλά αυτό αφορά τον ΣΕΒ και όχι την κυβέρνηση, υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας.

Εξάλλου, ο Γ. Κατρούγκαλος τόνισε για μία ακόμη φορά ότι δεν θίγονται από το νέο πλαίσιο οι κύριες συντάξεις, ενώ για το ΕΚΑΣ ανέφερε ότι εξετάζονται τρόποι προκειμένου να αποκατασταθεί η μείωση του εισοδήματος όσων χάνουν το ΕΚΑΣ, όπως με τη διατήρησή τους στη χαμηλότερη βαθμίδα του 10% για τη φαρμακευτική δαπάνη, καθώς και με άλλα μέτρα, μέχρι το 2018 οπότε και θα ισχύει η Εθνική Σύνταξη.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να βελτιωθούν οι εργασιακές συνθήκες και να επανέλθουν σε χρήση οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, όπως είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Α. Τσίπρας: “Χρειαζόμαστε μία μεγάλη πολιτική αντεπίθεση…”

Για συμφωνία «στο σύνολο της υπερασπίσιμη» μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγηση του στο Υπουργικό Συμβούλιο σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, και έθεσε το χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης, δίνοντας το σύνθημα για: «ανάπτυξη-ανάπτυξη-ανάπτυξη». Ο πρωθυπουργός απέδωσε τις καθυστερήσεις που υπήρξαν, στο ΔΝΤ και τις αρχικές απαιτήσεις του σε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *