Κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών του ΟΛΠ

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας ξεκίνησε εχθές, Δευτέρα 11/1  διαδικασία κατάσχεσης του ποσού των 6, 826  εκατ. ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ΟΛΠ.

Το ποσό αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΟΛΠ προς τον Δήμο για μη καταβληθέντα δημοτικά τέλη, καθώς και τα σχετικά πρόστιμα. Η κατάσχεση στηρίζεται στις τελεσίδικες Αποφάσεις 1869/2014 και 2122/2013 του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, σχολίασε σχετικά «Όλοι έχουν πάρει το μήνυμα ότι αυτή η δημοτική αρχή δεν κάνει ούτε χάρες ούτε εξαιρέσεις, ειδικά όσον αφορά σε εταιρείες που για πολλά χρόνια έχουν ωφεληθεί από την πόλη. Εδώ και ενάμιση χρόνο η δημοτική αρχή και οι εργαζόμενοι εργαζόμαστε σκληρά για να εισπράξουμε οφειλόμενα παρελθόντων ετών. Νοικοκυρεύουμε τα οικονομικά του Δήμου μας με σκοπό να παρέχουμε περισσότερα στους δημότες μας» συμπληρώνοντας ότι: “Η Δημοτική Αρχή τηρεί τη δέσμευσή της στους πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας να υπερασπιστεί με κάθε δυνατό μέσο τα συμφέροντά τους. Θα εισπράξουμε όλα τα δημοτικά τέλη που οφείλουν στον Δήμο μεγάλοι οργανισμοί και αρνούνται να πληρώσουν για πολλά χρόνια…”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βίζερ: Απίθανο να υπάρξει προληπτική πιστωτική γραμμή μετά το μνημόνιο

Σχεδόν απίθανο χαρακτήρισε ο Τόμας Βίζερ, πρώην επικεφαλής του Euroworking Group (EwG), από το βήμα του οικονομικού φόρουμ των Δελφών, το ενδεχόμενο να υπάρξει προληπτικό πρόγραμμα στήριξης μετά το καλοκαίρι του 2018.

Περισσότερα »

ΥΠΟΙΚ: Προς νέο ειδικό καθεστώς καταβολής ΦΠΑ

Νέο ειδικό καθεστώς καταβολής ΦΠΑ «κατά τον χρόνο είσπραξης της αντιπαροχής» θεσπίζει το υπουργείο Οικονομικών, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή.Σε αυτό το ειδικό καθεστώς καταβολής του ΦΠΑ εντάσσονται φορολογούμενοι, των οποίων τα έσοδα κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο δεν έχουν υπερβεί τις 500.000 ευρώ.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *