ΚΕΔΕ: Αίτημα για την αδειοδότηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων

Αίτημα για παράταση της αδειοδότησης των Αθ. Εγκαταστάσεων των δήμων μέχρι 30 Δεκεμβρίου 2015, προκειμένου να αποφύγουν την επιβολή εξοντωτικών προστίμων και τη διακοπή αθλητικών δραστηριοτήτων μεσούσης της αθλητικής περιόδου, διατύπωσε με επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούληςπρος τους συναρμόδιους για το θέμα υπουργό  Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νικόλαο Βούτση και τον υφυπουργό Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρο Κοντονή.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στην επιστολή του διευκρινίζει  ότι πρόκειται για τις  «Αθλητικές Εγκαταστάσεις παραδόθηκαν προ δεκαπενταετίας στους δήμους από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων, δηλαδή τους Κρατικούς φορείς που τις κατασκεύασαν χωρίς οικοδομικές άδειες και με δικές τους τεχνικές προδιαγραφές, οι οποίες σήμερα αμφισβητούνται και θεωρούνται ανεπαρκείς».

Επισημαίνει ότι «η  Πολιτεία ζητάει, από τους Δήμους να αναπροσαρμόσουν τις τεχνικές προδιαγραφές στα νέα δεδομένα και στη συνέχεια να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την αδειοδότηση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων με δικές τους δαπάνες, σε μία περίοδο οξείας οικονομικής κρίσης, που έχει οδηγήσει σε μείωση των πόρων της Αυτοδιοίκησης πάνω από 60% ενώ πρακτικά έχει μηδενίσει τις επενδύσεις τους (ΣΑΤΑ)» και υπογραμμίζει πως «οι Δήμοι αδυνατούν σε μικρό χρονικό διάστημα να επανορθώσουν συσσωρευμένα προβλήματα 30 και περισσότερων χρόνων».

Επειδή λοιπόν η σχετική  προθεσμία λήγει στις 8 Φεβρουαρίου 2015, ενώ όλες οι αθλητικές δραστηριότητες είναι σε εξέλιξη η ΚΕΔΕ επαναφέρει το αίτημα για άμεση παράταση της προθεσμίας αδειοδότησης των Αθλητικών Εγκαταστάσεων μέχρι 30 Δεκεμβρίου 2015.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στα πράσινα και επίσημα ο Φάνης Τζανδάρης

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η απόκτηση του Φάνη Τζανδάρη στον Παναθηναϊκό. Ο 24χρονος πρώην μέσος του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακός υπέγραψε με το «τριφύλλι» τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και αποτελεί όγδοο φετινό μεταγραφικό απόκτημα για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Η ανακοίνωση του «τριφυλλιού»: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Φάνη[…]

Περισσότερα »

Αρωγός του Μουσείου «Ν. Καζαντζάκη» ο Β. Μαρινάκης

Ένας από τους βασικούς πυλώνες της ίδιας της ύπαρξης του Ολυμπιακού, είναι η ανταπόδοση της αγάπης προς τον κόσμο. Όχι μόνο σε αθλητικό επίπεδο, όχι μόνο μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Κυρίως, έξω από αυτές. Εκεί όπου ο πολιτισμός, η τέχνη, τα γράμματα, οφείλουν να ευδοκιμούν και να «παρασύρουν»[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *