ΚΕΔΕ: Ζητά συνόδο Aρχηγών κρατών για το προσφυγικό

Την αναγκαιότητα να ζητηθεί η σύγκληση έκτακτης συνόδου σε επίπεδο αρχηγών κρατών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, τόνισε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης.  

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ στην τοποθέτησή του υπογράμμισε  την ανάγκη πέραν των μέτρων ανακούφισης των προσφύγων, να υπάρξει τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα θέτει ως στόχο τη σύλληψη των προσώπων που ηγούνται των κυκλωμάτων διακίνησης προσφύγων και παράνομων μεταναστών. Πρόκειται για μια αναγκαία ενέργεια για την οποία δεν έχει αναληφθεί μέχρι σήμερα καμία ουσιαστική πρωτοβουλία.

Ο Γ. Πατούλης τόνισε ότι για την Κ.Ε.Δ.Ε. και τους Δήμους το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα πρώτιστης σημασίας. Ένα πρόβλημα που έχει ανθρωπιστική διάσταση αλλά επιπλέον δημιουργεί και ζητήματα εθνικής ασφάλειας.

«Δε θα το αφήσουμε στη τύχη του. Όλοι μας πρέπει να αγωνιστούμε προκειμένου όχι μόνον να αναδειχθεί ως Ευρωπαϊκό ζήτημα, αλλά και να αντιμετωπιστεί ως τέτοιο. Πρέπει να αναδειχθεί η ανάγκη προστασίας των νοτιοανατολικών συνόρων της Ευρώπης αλλά και να υπάρξει μια ουσιαστική οικονομική συνδρομή για την αντιμετώπιση και διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Είναι θλιβερό να έχουν πάρει χρήματα νησιά άλλων ευρωπαϊκών κρατών, όπως τα Κανάρια, και τα νησιά μας που δέχονται τόσους πρόσφυγες να μην έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο υπηρεσιακός Υπουργός Υγείας Μ. Δημόπουλος και ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ι. Μουζάλας. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκπροσώπησε ο Ταξίαρχος Μ. Κωσταρής.

Κατά τη διάρκεια τη συζήτησης επιχειρήθηκε να δοθούν απαντήσεις σχετικά με τους τρόπους δράσης για την αντιμετώπιση του φλέγοντος ζητήματος του μεταναστευτικού. Κοινό σημείο αναφοράς ήταν ότι η αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιτήσεις στη νέα Πρόσκληση του Φιλόδημου

Δημοσιεύτηκε χθες 19/11/2018η Πρόσκληση V του Φιλόδημου Ι για την “ανέγερση και επανάχρηση δημοτικών κτιρίων”με συνολικό προϋπολογισμό 320 εκατ. ευρώ. Σημείο – κλειδί της νέας Πρόσκλησης είναι το γεγονός ότι η υποβολή Αιτήσεων των Δήμων, για δύο εκ των τεσσάρων ομάδων έργων της, ξεκινά από τη δημοσίευσή της.  Σε αντίθεση δηλαδή με τις προηγούμενες Προσκλήσεις, που άφηναν χρονικό διάστημα[…]

Περισσότερα »

Δεν υπάρχει διάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά

Στην ανάρτηση που είχαμε κάνει στις 14 Σεπτέμβρη τρέχοντος έτους με τίτλο “ΒΓΗΚΑΝ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ” και υπότιτλο ΟΙ “ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ” καταγγέλλουν τον Νίκο Μπελαβίλα ότι διορίστηκε σε κρατικό φορέας επειδή τάχθηκε εναντίον τους, αναφέραμε ότι σε ανακοίνωση της κίνησης ο κος. Αλεξόπουλος έγραφε πως όταν η επιστήμη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *