Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Κιουνεφέ” Το γλυκό της Κωνσταντινούπολης στο πιάτο σας

0 σχόλια ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ

Υλικά:
• 500γρ. φύλλο κανταΐφι
• 250γρ. βούτυρο γάλακτος
• 150γρ. φυστίκια Αιγίνης για γαρνίρισμα
Γέμιση
• 700γρ. ανθότυρο
• 1 ½ φλυτζ. Κρέμα γάλακτος
• 2 βανίλιες ή ½ κουτ. γλυκού μαστίχα
Σιρόπι
• 2 ½ φλυτζ. Ζάχαρη
• 2 φλυτζ. Νερό
• 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

 Επιμέλεια Σοφία Παπανικολάου

Εκτέλεση
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε ανθότυρο, κρέμα γάλακτος και βανίλιες. Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε το ξασμένο φύλλο να πάει παντού. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 32 εκατ. Το μισό φύλλο το βάζουμε κάτω, από πάνω τη γέμιση και καλύπτουμε με το υπόλοιπο φύλλο. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Το βράζουμε για 7’, περιχύνουμε σιγά – σιγά το γλυκό. Πασπαλίζουμε με φυστίκια.

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *