ΚΚΕ: Άνευ ουσίας η συζήτηση για την άνοδο των βάσεων

Η συζήτηση που γίνεται για την άνοδο των βάσεων είναι χωρίς ουσία τονίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα σε ανακοίνωσή του με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τονίζοντας ότι «το πρόβλημα της εκπαίδευσης σήμερα είναι βαθιά ταξικό».

Το ΚΚΕ εύχεται «καλή αγωνιστική και δημιουργική σταδιοδρομία στους νέους και στις νέες, που ξεπέρασαν εμπόδια και δυσκολίες και πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ», αλλά όπως επισημαίνει, «οι σπουδές τους δυστυχώς δεν θα είναι ανεμπόδιστες».

«Οι αντιδραστικές ανατροπές στην Ανώτατη Εκπαίδευση, η γιγάντωση της ανεργίας των νέων και το συντριπτικό χτύπημα των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, κάνουν φανερό σε κάθε νέο και νέα ότι θα χρειαστεί ο προσωπικός μόχθος, αλλά και η συλλογική πάλη για την ελπίδα και την προοπτική της νέας γενιάς», επισημαίνει.

Καλεί τέλος τους νέους και τις νέες που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε ΑΕΙ – ΤΕΙ «να διεκδικήσουν με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα τα δικαιώματά τους στη δουλειά και τη ζωή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μίνι ανασχηματισμός: Λεονταρίδης – Ταγαράς στην κυβέρνηση

Ο Θεόφιλος Λεονταρίδης είναι ο νέος αναπληρωτής υπουργός αγροτικής ανάπτυξης μετά την παραίτηση του Μάξιμου Χαρακόπουλου, ενώ ο Νίκος Ταγαράς θα πάρει την θέση του Σταύρου Καλαφάτη στο υπουργείο Περιβάλλοντος ως αναπληρωτής υπουργός. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλαμβάνει ο βουλευτής Σερρών[…]

Περισσότερα »

Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των βουλευτών

Δόθηκαν στην δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των βουλευτών για το έτος 2013 (χρήση 2012). Τα πόθεν έσχες αναρτήθηκαν στη 1 το μεσημέρι στον διαδικτυακό χώρο της Βουλής, όπου και θα είναι προσβάσιμα από τους πολίτες και θα παραμείνουν αναρτημένα για ένα μήνα, μέχρι τις 10 Ιούνη του 2016. Για πρώτη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *