ΚΚΕ: Άνευ ουσίας η συζήτηση για την άνοδο των βάσεων

Η συζήτηση που γίνεται για την άνοδο των βάσεων είναι χωρίς ουσία τονίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα σε ανακοίνωσή του με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τονίζοντας ότι «το πρόβλημα της εκπαίδευσης σήμερα είναι βαθιά ταξικό».

Το ΚΚΕ εύχεται «καλή αγωνιστική και δημιουργική σταδιοδρομία στους νέους και στις νέες, που ξεπέρασαν εμπόδια και δυσκολίες και πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ», αλλά όπως επισημαίνει, «οι σπουδές τους δυστυχώς δεν θα είναι ανεμπόδιστες».

«Οι αντιδραστικές ανατροπές στην Ανώτατη Εκπαίδευση, η γιγάντωση της ανεργίας των νέων και το συντριπτικό χτύπημα των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, κάνουν φανερό σε κάθε νέο και νέα ότι θα χρειαστεί ο προσωπικός μόχθος, αλλά και η συλλογική πάλη για την ελπίδα και την προοπτική της νέας γενιάς», επισημαίνει.

Καλεί τέλος τους νέους και τις νέες που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε ΑΕΙ – ΤΕΙ «να διεκδικήσουν με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα τα δικαιώματά τους στη δουλειά και τη ζωή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση Αντώνη Σαμαρά – Κώστα Καραμανλή

Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, αλλά και η επόμενη μέρα για την ελληνική οικονομία, βρέθηκαν στην ατζέντα του γεύματος που είχαν το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, ενώ είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των[…]

Περισσότερα »

Η Ελλάδα χρειάζεται βιώσιμη λύση, όχι απλά συμφωνία

Στις προτάσεις που έκανε η ελληνική κυβέρνηση αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην παρέμβασή του κατά τη Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Στόχος ήταν να ενημερώσει τους περισσότερους ηγέτες, οι οποίοι δεν γνωρίζουν για τη σύγκλιση των απόψεων, την πρόοδο που έχει σημειωθεί και τις προσπάθειες που έχουν γίνει[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *