ΚΚΕ: Ζητεί ονομαστική ψηφοφορία για τη νέα συμφωνία

Την ανάγκη «να κατατεθεί άμεσα προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή η νέα συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ και ο κάθε βουλευτής να αναλάβει τις ευθύνες του με ονομαστική ψηφοφορία» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

«Η συμφωνία αυτή αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: αυστηρή επιτήρηση, αξιολόγηση από την τρόικα, που ονομάζονται «τρεις θεσμοί» διατήρηση και επέκταση των αντεργατικών και αντιλαϊκών κατευθύνσεων και μέτρων» τονίζεται στην γραπτή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμα ότι «η πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, είναι συμβολή στην οργάνωση της πάλης του λαού σε αυτή την κατεύθυνση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσμοί: Στο επίκεντρο ΤΑΙΠΕΔ συντάξεις και κόκκινα δάνεια

Συνεχίζονται και σήμερα Δευτέρα οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς στην Αθήνα. Στο τραπέζι σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων θέματα της καταπολέμησης της διαφθοράς και ζητήματα που άπτονται της δικαιοσύνης. Αύριο θα συζητηθούν το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και το ΤΑΙΠΕΔ, η συζήτηση του οποίου αναβλήθηκε την Παρασκευή, καθώς και τα «κόκκινα δάνεια», η[…]

Περισσότερα »

Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με Ταγίπ Ερντογάν

Οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του πρ. Αλ. Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στο επίκεντρο της συνάντησης που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη στις 23 Μαϊου, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ, αναμένεται να βρεθεί η προσφυγική κρίση, η πορεία υλοποίησης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας αλλά και οι διμερείς[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *