ΚΚΕ: Ζητεί ονομαστική ψηφοφορία για τη νέα συμφωνία

Την ανάγκη «να κατατεθεί άμεσα προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή η νέα συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ και ο κάθε βουλευτής να αναλάβει τις ευθύνες του με ονομαστική ψηφοφορία» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

«Η συμφωνία αυτή αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: αυστηρή επιτήρηση, αξιολόγηση από την τρόικα, που ονομάζονται «τρεις θεσμοί» διατήρηση και επέκταση των αντεργατικών και αντιλαϊκών κατευθύνσεων και μέτρων» τονίζεται στην γραπτή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμα ότι «η πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, είναι συμβολή στην οργάνωση της πάλης του λαού σε αυτή την κατεύθυνση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συμφωνία πως… «Όλα τα θέματα θα αντιμετωπιστούν»

«Όλα τα θέματα θα αντιμετωπιστούν» είναι σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη το συμπέρασμα που προκύπτει από τη σύσκεψη της Πέμπτης που είχαν ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος. Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, η συζήτηση μεταξύ των κ. Σαμαρά[…]

Περισσότερα »

Βουλή: Συζήτηση για τη δανειακή σύμβαση

Η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή για συζήτηση την παράταση της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές «εκεί θα καταδειχθεί ότι καμία δέσμευση δεν υπάρχει και απλά δίνεται ο χρόνος για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *