Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι Δικηγόροι του Πειραιά

Της Κωνσταντίνας Πετούση

Πενθήμερη αποχή των δικηγόρων του Πειραιά από τα δικαστήρια την ερχόμενη εβδομάδα και κυλιόμενες συμβολικές καταλήψεις στα δικαστήρια της πόλης, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση το ΔΣ του δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά. Αιχμή, το θέμα της κινητικότητας που παρατηρείται στην μεταφορά των δικαστηρίων τελικά εκτός πόλης, με τους δικηγόρους να ζητούν τη μεταστέγασή τους στη Ράλλειο Σχολή.

«Σε συνέχεια της προηγούμενης απόφασης μας, σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου αποφασίστηκε η κλιμάκωση των ενεργειών μας, εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεσή μας στην μεταφορά και μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά, στην περιοχή του Κεράνη, όπως έχει εξαγγείλει η Πολιτεία εδώ και ένα χρόνο, ενεργοποιώντας μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα, την εν λόγω διαδικασία» τόνισε στο Κανάλι 1 ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργος Σταματογιάννης.

Όπως ανακοίνωσε, οι δικηγόροι αποφάσισαν 5νθημερη αποχή από τα δικαστήρια, αρχής γενομένης από την Δευτέρα 14 Ιουλίου έως την Παρασκευή 18 Ιουλίου, ενώ κάθε μέρα θα γίνεται συμβολική κατάληψη για μισή ώρα των δικαστηρίων του Πειραιά. Συγκεκριμένα, οι καταλήψεις θα είναι οι εξής: Δευτέρα-Σκουζέ, Τρίτη-Πταισματοδικείο Πειραιά, Τετάρτη-Ειρηνοδικείο, Πέμπτη-Διοικητικό Πρωτοδικείο και Παρασκευή-Διοικητικό Εφετείο.

Μεταξύ των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, είναι ο προγραμματισμός, την ερχόμενη εβδομάδα, κοινής συνέντευξης τύπου με όλους τους φορείς της πόλης και ιδιαίτερα -όπως σημείωσε ο κ. Σταματογιάννης- με την παρουσία του νέου δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη καθώς και του απερχόμενου Βασίλη Μιχαλολιάκου, τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Γιώργο Γαβρίλη, όλων των επιμελητηρίων του Πειραιά καθώς και όλων των Συλλόγων. Χαρακτηριστικά ο κ. Σταματογιάννης, αναφέρθηκε στην υποστήριξη της Μητρόπολης Πειραιώς, η οποία τοποθετήθηκε ενάντια –σύμφωνα με τον ίδιο- στη μεταστέγαση των δικαστηρίων στου Κεράνη, υποστηρίζοντας την ανάγκη να παραμείνουν στο κέντρο της πόλης του Πειραιά.

«Ζητάμε τα δικαστήρια να μείνουν στην πόλη μας και ειδικότερα στη Ράλλειο Σχολή, δίπλα από το Δημοτικό Θέατρο, όπως αρμόζει στα δικαστήρια του πρώτου Λιμανιού της χώρας» διαμήνυσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει επίσημη απάντηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης, υπογράμμισε ότι σε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, απεφάνθει πως αυτό που απαιτείται προκειμένου να λυθεί το επίμαχο ζήτημα είναι η σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά. «Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο όλες οι παρατάξεις του δήμου, πήραν ομόφωνα την απόφαση για παραχώρηση της Ραλλείου προκειμένου να μεταστεγαστούν τα δικαστήρια Πειραιά» τόνισε. «Επομένως προς αυτή την κατεύθυνση παλεύουμε και θέλουμε την βοήθεια όλων των Πειραιωτών, αφού είναι για το καλό της πόλης μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κ. Λαουλάκου: Η υποστήριξη των οικονομικά αδύναμων πολιτών

Στην έναρξη υλοποίησης του έργου «Εστία και Εργασία» στο πλαίσιο του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προχωρούν άμεσα ο Δήμος Πειραιά και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟΔΕΠ). Όπως δήλωσε στο ΚΑΝΑΛΙ 1 η πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ Κορίνα Λαουλάκου, στόχος του έργου είναι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *