Κορυδαλλός: Θεραπεία της μνήμης στο Δημοτικό Ιατρείο

Της Γιώτας Φλώρου

«Γενικά, ως Δήμος έχουμε δώσει έμφαση εδώ και αρκετά χρόνια σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας. Το κομμάτι της άνοιας και τα θέματα των προβλημάτων μνήμης δημιουργικά έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» που δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στο κομμάτι των προβλημάτων μνήμης και να στήσουμε το ιατρείο», δήλωσε στο Κανάλι 1 ο νοσηλευτής και υπεύθυνος των προγραμμάτων προαγωγής της υγείας του Δήμου, Σπύρος Κουταβάς.

Το τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού εγκαινίασε τη λειτουργία του Ιατρείου Μνήμης, στο πλαίσιο της συμμετοχής στο πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου μνήμης «Δεν ξεχνώ τη μνήμη μου», το οποίο εφαρμόζεται ήδη σε άλλους έξι δήμους. Το πρόγραμμα αφορά άτομα άνω των 60 ετών και βασικός σκοπός του είναι η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σχετικά με τις διαταραχές της μνήμης.

Στο Ιατρείο Μνήμης, θα υπάρχει εκπαιδευμένος ψυχολόγος, ο οποίος μέσα από μια σειρά από νευροψυχομετρικά τεστ θα κάνει έγκαιρη διάγνωση της νόσου Alzheimerκαι των υπόλοιπων μορφών άνοιας. Σε ένα επόμενο στάδιο μπορεί να υπάρξει σταθερή παρακολούθηση, σύγκριση των αποτελεσμάτων και επαναξιολόγηση, με σκοπό την διατήρηση της μνήμης στα βέλτιστα επίπεδα.

Το Ιατρείο Μνήμης θα λειτουργεί αποκλειστικά με ραντεβού στα δημοτικά ιατρεία του δήμου Κορυδαλλού, κάθε Δευτέρα 9 το πρωί με 2 το μεσημέρι. Πληροφορίες και ραντεβού στο τηλέφωνο 210-4954814 (Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής).

Όπως επισημαίνει ο κ. Κουταβάς «το ιατρείο εντάσσεται μέσα στις δραστηριότητες των Δημοτικών Ιατρείων μέχρι το τέλος του 2016 και υπάρχει προοπτική να συνεχίσει και το επόμενο έτος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχέδια για την ανάπλαση στην οδό Σωτήρος Διός

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, συναντήθηκε με καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην οδό Σωτήρος Διός, προκειμένου να τους ενημερώσει και να ακούσει την άποψή τους, για την ανάπλαση που θα υλοποιήσει η Δημοτική Αρχή στην οδό Σωτήρος Διός. Ο κ. Μώραλης, τόνισε πως στόχος της ανάπλασης, είναι η τόνωση της αγοραστικής[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *