Κορυδαλλός: Θεραπεία της μνήμης στο Δημοτικό Ιατρείο

Της Γιώτας Φλώρου

«Γενικά, ως Δήμος έχουμε δώσει έμφαση εδώ και αρκετά χρόνια σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας. Το κομμάτι της άνοιας και τα θέματα των προβλημάτων μνήμης δημιουργικά έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» που δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στο κομμάτι των προβλημάτων μνήμης και να στήσουμε το ιατρείο», δήλωσε στο Κανάλι 1 ο νοσηλευτής και υπεύθυνος των προγραμμάτων προαγωγής της υγείας του Δήμου, Σπύρος Κουταβάς.

Το τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού εγκαινίασε τη λειτουργία του Ιατρείου Μνήμης, στο πλαίσιο της συμμετοχής στο πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου μνήμης «Δεν ξεχνώ τη μνήμη μου», το οποίο εφαρμόζεται ήδη σε άλλους έξι δήμους. Το πρόγραμμα αφορά άτομα άνω των 60 ετών και βασικός σκοπός του είναι η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σχετικά με τις διαταραχές της μνήμης.

Στο Ιατρείο Μνήμης, θα υπάρχει εκπαιδευμένος ψυχολόγος, ο οποίος μέσα από μια σειρά από νευροψυχομετρικά τεστ θα κάνει έγκαιρη διάγνωση της νόσου Alzheimerκαι των υπόλοιπων μορφών άνοιας. Σε ένα επόμενο στάδιο μπορεί να υπάρξει σταθερή παρακολούθηση, σύγκριση των αποτελεσμάτων και επαναξιολόγηση, με σκοπό την διατήρηση της μνήμης στα βέλτιστα επίπεδα.

Το Ιατρείο Μνήμης θα λειτουργεί αποκλειστικά με ραντεβού στα δημοτικά ιατρεία του δήμου Κορυδαλλού, κάθε Δευτέρα 9 το πρωί με 2 το μεσημέρι. Πληροφορίες και ραντεβού στο τηλέφωνο 210-4954814 (Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής).

Όπως επισημαίνει ο κ. Κουταβάς «το ιατρείο εντάσσεται μέσα στις δραστηριότητες των Δημοτικών Ιατρείων μέχρι το τέλος του 2016 και υπάρχει προοπτική να συνεχίσει και το επόμενο έτος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δ. Πειραιά στο internet!

Νέο site  απέκτησε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, στο πλαίσιο βελτίωσης της ενημέρωσης των πολιτών για τα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα που υλοποιεί ο

Περισσότερα »

Συνάντηση Προεδρείου της ΚΕΔΕ με τον ΠτΔ

Συνάντηση του Προεδρείου της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δημάρχων νησιωτικών Δήμων, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο. Γ. Πατούλης, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε.: Εθνική υπόθεση που απαιτεί τη συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων , η διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμερίζεται τις ανησυχίες της Αυτοδιοίκησης για τη διαχείριση του προσφυγικού[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *