Κοτόπουλο με λευκή σάλτσα ή τάρτα και κρέπες της γιαγιάς

Ως γνωστόν τα πάντα περνούν από το στομάχι, έτσι  τουλάχιστον  πίστευαν οι παλαιότεροι  ενδεχομένως και πολλοί νεότεροι. Για το λόγο αυτό εμείς θα προσπαθήσουμε  να σας βάλουμε σε ένα κόσμο «μαγικό» προτείνοντας γαστρονομικές συμβουλές και συνταγές  για να κάνουμε το ταξίδι σας  γευστικότερο. Σήμερα έχουμε τις πρώτες τρεις συνταγές. Καλή σας όρεξη !

Επιμέλεια  Σοφία Παπανικολάου.

 Κοτόπουλο με λευκή σάλτσα e-kanaliena-gr- kotopoylo (1)

Υλικά (4 άτομα)

·         4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες

·         50 ml λάδι

·         Χυμός από 1 λεμόνι

·         1 αυγό·

·        125 ml κρέμα γάλακτος

·         1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο

·         2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

·         Αλάτι

·         Πιπέρι

·         150 ml λευκό κρασί

·         150 – 200 ml ζωμό κοτόπουλο

Εκτέλεση:

Σε μία ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το λάδι και το κοτόπουλο, μέχρι να αλλάξει χρώμα, χωρίς να ροδίσει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και όταν μαραθούν σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το αυγό, το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε με προσοχή λίγο λίγο το αυγολέμονο ανακατεύοντας. Εάν χρειαστεί, βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, για λίγο μέχρι να δέσει το μείγμα, όχι να βράσει.

Πρόταση: Σερβίρεται με πλιγούρι ή ρύζι της αρεσκείας μας.

Τάρτα Κοτόπουλο e-kanaliena-gr- tarta (1)

Υλικά:

·         1 στήθος κοτόπουλο βρασμένο

·         3 κρεμμύδια φρέσκα

·         1 πράσο

·         1 κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί πιπεριά

·         3 αυγά

·         1 μικρό κουτάκι γάλα εβαπορέ

·         Λίγη φέτα

·         Λίγο Μαϊντανό, μοσχοκάρυδο

·         1 σκελίδα σκόρδο

·         Αλάτι

·         Πιπέρι

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε τα λαχανικά. Ρίχνουμε το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο, το σκόρδο, το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.  Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Μετά ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα και τη φέτα. Στρώνουμε το φύλλο σε βουτυρωμένο ταψί, ρίχνουμε τη γέμιση και από πάνω καλύπτουμε με τριμμένα κίτρινα τυριά (γκούντα, κασέρι). Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Τηγανίτες της γιαγιάς e-kanaliena-gr-tiganites (1)

Υλικά

·         1 αυγό

·         Λίγο αλάτι

·         1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα

·         Αλεύρι κόκκινο

·         Λάδι για τηγάνισμα

·         Μέλι

·         Κανέλα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ, ρίχνοντας σιγά σιγά αλεύρι  έως ότου να γίνει ένας πηχτός χυλός. Τηγανίζουμε κουταλιές από το μείγμα σε καυτό λάδι. Αφού τηγανιστεί η μία πλευρά, τη γυρίζουμε ώστε να τηγανιστεί και από την άλλη. Σερβίρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε τις τηγανίτες με μέλι και κανέλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Greek Taste Beyond Borders: Οι πρεσβευτές της ελληνικής γαστρονομίας

Με αναμενόμενη επιτυχία διεξήχθη το 2nd International Business Networking Forum: Global Taste 2019 by GTBB GREEK TASTE BEYOND BORDERS την 4η Μαρτίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και τουΥπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης. Στο περιθώριο του forum διαπιστεύτηκαν οι επίσημοι πρεσβευτές της Ελληνικής γαστρονομίας με[…]

Περισσότερα »

Επτά τρόφιμα για… την απογείωση της ερωτικής διάθεσης

Αν θέλετε να ανανεώσετε τη σχέση σας και την ερωτική σας ζωή, τότε το μυστικό κρύβεται στο ντουλάπι του σπιτιού σας, αφού ορισμένα καθημερινά τρόφιμα μπορούν να σας γεμίσουν ενέργεια αλλά και να απογειώσουν τη διάθεση σας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ρομαντικό, σπιτικό δείπνο για να ξαναβρείτε τη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *