«Κούρεμα» στις 100 δόσεις: Αυξάνεται και το επιτόκιο

Απόφαση με την οποία αλλάζουν όλα στη ρύθμιση των 100 δόσεων θα υπογραφεί τα επόμενα 24ώρα.

Με βάση τις διατάξεις που έχουν ψηφιστεί θα υπάρξει αύξηση του επιτοκίου στο 5% από το 3% αλλά και επιβολή επιτοκίου 5% για οφειλές έως 5.000 ευρώ που ήταν μέχρι τώρα άτοκες!

Παράλληλα, αναμένεται αύξηση των δόσεων για τους έχοντες αλλά και αποβολή για όσους δεν τακτοποιούν τις τρέχουσες φορολογικές τους υποχρεώσεις, κάτι που προβλεπόταν μόνο για τις ασφαλιστικές εισφορές.

Από το επιτόκιο μπορούν να γλιτώσουν οι μικροοφειλέτες που δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, όσοι έχουν περιουσία ως 150.000 ευρώ και όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα ως 10.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, το μνημόνιο προβλέπει ακόμη κατασχέσεις με διαδικασίες εξπρές για όσους χρωστούν στην εφορία πάνω από 70.000 ευρώ, με το ακατάσχετο για μισθούς και συντάξεις να είναι πλέον 1.000 και όχι 1.500 ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία αγγίζουν τα 80 δισ. ευρώ.

Πηγή: star.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρωτογενές πλεόνασμα 3,5 δισ. ευρώ το 11μηνο

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5 δισ.ευρώ ή 2,0% εμφάνισε ο κρατικός προϋπολογισμός το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2014, ανακοίνωσε την Παρασκευή  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας σημειώνοντας ωστόσο ότι το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 1,9 δισ. ευρώ ή στο 1,0% του ΑΕΠ, έναντι επικαιροποιημένου στόχου για έλλειμμα 2,5[…]

Περισσότερα »

Έκθεση του ΔΝΤ: Εξαιρετικά μη βιώσιμο το δημόσιο χρέος

Τέσσερις προκλήσεις για την ελληνική οικονομία διαπιστώνει η Έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (στο πλαίσιο της διαβούλευσης του Άρθρου 4) η οποία θα συζητηθεί σήμερα στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, την οποία παρουσιάζει κατ΄ αποκλειστικότητα του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όσον αφορά στο Δημόσιο Χρέος, το ΔΝΤ το χαρακτηρίζει εξαιρετικά μη διατηρήσιμο (βιώσιμο)[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *