ΚΤΕΟ Λήγει την Τετάρτη η πρώτη προθεσμία

Ουρές σχηματίστηκαν σήμερα στα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων σε όλη την Ελλάδα, καθώς λήγει την Τετάρτη η πρώτη καταληκτική προθεσμία από τις συνολικά τρεις που έχουν προβλεφθεί. Σήμερα υπολογίζεται ότι από τα 2,5 εκατ. οχήματα και τα περίπου 1 εκατ. δίκυκλα που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, μόλις το 30% αυτών έχουν ελεγχθεί.

Σε περίπτωση που κάποιοι οδηγοί δεν έχουν προγραμματίσει ραντεβού με κάποιο ΚΤΕΟ και ως αποτέλεσμα δεν καταφέρουν να περάσουν το Ι.Χ. τους μέχρι και αύριο Τετάρτη, τότε:

-θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο καθυστέρησης 65 ευρώ
-θα χρειαστεί να πληρώσουν 50 ευρώ, όσο δηλαδή κοστίζει ο τεχνικός έλεγχος
– θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο 450 ευρώ, σε περίπτωση τροχαίου ελέγχου
Ωστόσο, φέτος πολλοί οδηγοί μπορούν να γλιτώσουν πρόστιμα 150 ευρώ, εφόσον περάσουν τα οχήματά τους από έλεγχο μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2015.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντίζελ στο Μόναχο; Όχι, ευχαριστώ!

Οι καιροί δεν είναι καλοί για τα πετρελαιοκίνητα οχήματα καθώς τo σκάνδαλο Dieselgate με τις παραποιημένες τιμές ρύπων ρίχνει ακόμη τη σκιά του. Το Μόναχο θέλει τώρα να απαγορεύσει τα ντιζελοκίνητα. Το Μόναχο συνδέεται άρρηκτα με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Η πιο επιτυχής μάλιστα αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, η BMW, έχει την[…]

Περισσότερα »

Ανάκληση αυτοκινήτων Smart για έλεγχο βαλβίδας φραγής καλοριφέρ

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε. σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων smart. Η ανάκληση περιλαμβάνει 2.344 οχήματα, παραγωγής από Σεπτέμβριο 2010 έως Μάιο 2014, στα οποία ενδέχεται λόγω φθοράς να προκληθούν πιθανά βραχυκυκλώματα στην ηλεκτρονική βαλβίδα φραγής καλοριφέρ. Σε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *