Κόντρα Σπίρτζη – Αυγενάκη με αφορμή τα Δημόσια Έργα

Tης Κωνσταντίνας Πετούση

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, με αφορμή τα Δημόσια Έργα.

Ο κ. Αυγενάκης παραχώρησε συνέντευξη τύπου, αφού επισκέφθηκε τα εργοτάξια του Ξυλόκαστρου Κορινθίας και Ψαθόπυργου Αχαΐας στο έργο «Νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων (ΝΔΣΓΥΤ) «Κιάτου-Πάτρας»», αλλά και στην Ιόνια Οδό για την οποία σημείωσε την ανάγκη σύνδεσής της με τη πόλη του Αγρινίου. Αναφορικά με το οδικό τμήμα Πάτρα – Πύργος, ο ίδιος υπογράμμισε ότι «η Κυβέρνηση πρέπει να εγκαταλείψει την πρακτική των ευχάριστων εξαγγελιών και να ασχοληθεί σοβαρά με ένα έργο που η ποιότητα κατασκευής του πρέπει να είναι προτεραιότητα».

Αιχμηρή ήταν η απάντηση του Χρήστου Σπίρτζη. Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών μεταξύ αλλων κατηγόρησε τη ΝΔ ότι παρέδωσε μια χώρα σε κλοιό ημιτελών και προβληματικών έργων, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την επιβολή τεράστιων διοδίων, οδήγησε τον κατακευαστικό κλάδο στα τάρταρα, καθώς και ότι παρέλειψαν να βάλουν στις λεόντειες συμβάσεις που έχουν υπογράψει, μία γραμμή προστασίας του δημόσιου συμφέροντος.

Κατήγγειλε ακόμη ότι φεύγοντας η ΝΔ από την κυβέρνηση, ναρκοθέτησε και το θεσμικό πλαίσιο παραγωγής των έργων και μελετών, προκαλώντας νέες εμπλοκές και προβλήματα. 《Εργαζόμαστε για την ολοκλήρωση εν εξελίξει έργων και την προώθηση των νέων αναγκαίων υποδομών, που συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την πραγματική ανάπτυξη. Και θα τα καταφέρουμε》τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε ποια φαγητά ξεσπάμε όταν έχουμε στρες;

Το στρες και το άγχος αποτελούν φυσικά πρόβλημα από μόνα τους. Αλλά μερικές φορές μπορεί να οδηγήσουν σε ανθυγιεινούς τρόπους ζωής- κάτι το οποίο οδηγεί σε περισσότερο στρες και άγχος. Για παράδειγμα, όταν βιαζόμαστε και είμαστε υπό την επήρεια άγχους, έχουμε την τάση να κάνουμε κακές επιλογές τροφής. Δυστυχώς, αυτές[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *