Λαγκάρντ: Αναδιάρθρωση για να καταστεί βιώσιμο το χρέος

Ο μόνος τρόπος να διαχειριστεί η Ελλάδα το μη βιώσιμο χρέος της, όπως το χαρακτηρίζει η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, είναι κάποιου είδους αναδιάρθρωση, αντί διαγραφής.

Όπως ανέφερε η Λαγκάρντ σε συνέντευξη της σε ελβετική εφημερίδα, σύμφωνα με το Reuters, «ποτέ δεν είχε ανοίξει η συζήτηση για διαγραφή του χρέους και δεν νομίζω ότι είναι αναγκαίο να ανοίξει εάν τα πράγματα έχουν καλή εξέλιξη».

Το Ταμείο ακόμα δεν έχει αποσαφηνίσει εάν θα συμμετέχει στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, ύψους 86 δισ. ευρώ, που υπογράφηκε στις αρχές Αυγούστου, έχοντας επιχειρηματολογήσει υπέρ μιας μερικής διαγραφής τους χρέους, καθώς θεωρεί ότι στην τρέχουσα μορφή του δεν είναι βιώσιμο.

Όμως οι πιστωτές της Ελλάδας και ιδιαίτερα η Γερμανία, έχουν αποκλείσει μια τέτοια πιθανότητα, αλλά είναι πρόθυμοι να συζητήσουν άλλες προοπτικές αναδιάρθρωσης του χρέους, όπως τις ημερομηνίες ωρίμανσης.

«Μιλάμε για ημερομηνίες ωρίμανσης, μειώσεις επιτοκίων και για περίοδο χάριτος στην αποπληρωμή για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Δεν αναφερόμαστε σε διαγραφή του χρέους», συνέχισε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Στην συνέντευξη της δεν έκανε καμία αναφορά σχετικά με το πότε θα ξεκινήσει η συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδα, ενώ σε παλιότερες δηλώσεις της είχε αναφέρει ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν τον Οκτώβριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στόχος μας 6-7 δόσεις στη φορολογία εισοδήματος

“Αυτό που προσπαθούμε τώρα είναι να έχουμε περισσότερες μηνιαίες δόσεις. Μπορεί να είναι και 6 και 7 δόσεις. Αλλά αυτά είναι θέματα διαπραγμάτευσης”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Τον στόχο της κυβέρνησης να επιτύχει μεγαλύτερο καταμερισμό των δόσεων της φορολογίας εισοδήματος αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην[…]

Περισσότερα »

Αντικειμενικές αξίες: Το 74% κάτω των 100.000 ευρώ

Κατοικίες και οικόπεδα εντός σχεδίων πόλεων ή οικισμών συνολικής αντικειμενικής αξίας 520,5 δισ. ευρώ έχουν στην κατοχή τους 5,57 εκατομμύρια φορολογούμενοι στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Επίσης η αξία των αγροτεμαχίων, των αγρών και των λοιπών εκτάσεων εκτός σχεδίων πόλεων ή οικισμών που έχουν στην κατοχή τους[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *