Μάσιμο Nτ’Αλέμα: Αν θέλει ο Τσίπρας μπορώ να εργαστώ ως σύμβουλός του

Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του δύναμη δικαιούται να κυβερνήσει βάζοντας ρεαλιστικούς στόχους εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και υπουργός Εξωτερικών, Μάσιμο Ντ’ Αλέμα.

«Αν ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να κυβερνήσει-κάτι το οποίο προσωπικά εύχομαι, διότι ένα κόμμα με τη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να θέσει ως στόχο τη διακυβέρνηση-πρέπει να κινηθεί ρεαλιστικά και πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχουν θέσεις που μπορεί να αποδειχθούν μη επιζήμιες. Αν θέλει, θα μπορούσα να εργαστώ και ως σύμβουλός του» είπε σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο ιταλός πολιτικός τάσσεται υπέρ του διαλόγου όλης της Αριστεράς, ενώ σε ό,τι αφορά τη γένεση της κρίσης θεωρεί ότι η κύρια ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

«Πιστεύω ότι στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία το 2012 να αναλάβει την κυβέρνηση της χώρας, αλλά έλειψε η αναγκαία πολιτική βούληση. Και αυτό δεν αποτελεί ένδειξη ισχύος, κάθε άλλο. Θεωρώ ότι αν είχε υπάρξει αυτή η βούληση, το ΠΑΣΟΚ θα στήριζε μια τέτοια κυβερνητική εμπειρία» τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπακογιάννη: Όχι σε αλλαγή του εκλογικού νόμου

Να επισπευσθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ζητά η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάνη η οποία υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο θα ήταν προς όφελος της χώρας και ότι οι 180 ψήφοι υπέρ της κυβερνητικής σταθερότητας υπάρχουν. «Ένα επιχείρημα που έχει βάση είναι το να προχωρήσουμε λίγο πιο γρήγορα στην[…]

Περισσότερα »

«Οχι» σε συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είναι αφερέγγυοι

Την εκτίμηση ότι ο εκλογικός χάρτης δεν θα μεταβληθεί σημαντικά μετά τις εκλογές διατύπωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ενώ έθεσε ως στόχο για το κόμμα την εκλογή ευρωβουλευτών. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επανέλαβε τους λόγους για τους οποίους η ΔΗΜΑΡ έφυγε από την κυβέρνηση και ξεκαθάρισε ότι δεν θα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *