24ωρη απεργία στις 27/11 σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα

Απεργία στις 27 Νοεμβρίου προκήρυξε και η ΑΔΕΔΥ μετά τη ΓΣΕΕΠροειδοποιεί μάλιστα την κυβέρνηση πως εάν επιχειρήσει να προωθήσει στη Βουλή νέα εξοντωτικά μέτρα, όπως «το “μισθολόγιο πείνας” που επεξεργάζεται, την πλήρη ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και την κατάργηση συνδικαλιστικών ελευθεριών» οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα κλιμακώσουν τους αγώνες τους με άμεση κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων. 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «είναι κοινή, πλέον, διαπίστωση πως αποτελεί στρατηγική επιδίωξη της κυβέρνησης η συνεχής αποδιάρθρωση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων». Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, αυτή η επιδίωξη επιχειρείται να συσκοτιστεί από την κυβερνητική ρητορική περί του «τέλους των Μνημονίων». «Όμως», συμπληρώνει, «οποιαδήποτε προσπάθεια εξωραϊσμού δεν μπορεί να αντιστρέψει τη ζοφερή πραγματικότητα της συνεχούς επιδείνωσης της καθημερινότητας, κυρίως των λαϊκών στρωμάτων, αλλά και την εμμονή της κυβέρνησης στη διαιώνιση των πολιτικών της ακραίας λιτότητας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μερική έκλειψη ηλίου την Παρασκευή ορατή στην Ελλάδα

Τρία σημαντικά αστρονομικά φαινόμενα σχεδόν συμπίπτουν αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάβαβτο: έκλειψη Ηλίου, αρχή της Άνοιξης και σούπερ Σελήνη. Αρχικά, τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 20 Μαρτίου θα υπάρξει μία μερική έκλειψη του Ήλιου ορατή και στη χώρα μας. Μερικές ώρες αργότερα, στις 00:45΄ ώρα Ελλάδος μετά τα μεσάνυχτα θα[…]

Περισσότερα »

Στόχος ληστών χρηματαποστολή στην Πανεπιστημιούπολη

Στόχος ληστών έγινε νωρίς το πρωί χρηματαποστολή, μέσα στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου, στη διάρκεια ανεφοδιασμού ΑΤΜ. Δύο άγνωστοι, με την απειλή όπλου και βαριοπούλας, αφαίρεσαν το βαλιτσάκι με τα χρήματα που μετέφερε ο υπάλληλος ασφαλείας και εξαφανίστηκαν.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *