Μαξίμου προς τρόικα: Ό,τι δώσαμε – δώσαμε

Έντονη νευρικότητα επικρατεί σε Μαξίμου και οικονομικό επιτελείο από την στάση της τρόικας που ακόμα δεν έχει απαντήσει στις προτάσεις της ελληνικής πλευράς, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν πως κάθε μέρα που περνάει, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν δραματικά, καθώς η κυβέρνηση θέλει να υπάρξει συμφωνία έστω και πολιτική, πριν από το τέλος του χρόνου.

Στο Μαξίμου τονίζουν πως το mail που εστάλη στους δανειστές είναι και το τελευταίο αφήνοντας να εννοηθεί πως στην περίπτωση που η τρόικα στείλει αρνητική απάντηση τότε θα επέλθει ρήξη μεταξύ των δύο πλευρών. Ωστόσο συνομιλητές του Α. Σαμαρά εκτιμούν πως τα πράγματα δεν θα φτάσουν σε αυτό το σημείο και η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Ήδη σε Βερολίνο και ΔΝΤ αρχίζουν και χαμηλώνουν τους τόνους σημειώνοντας πως τα χρονικά περιθώρια δεν έχουν εξαντληθεί. Παράλληλα τονίζουν πως η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα και πως οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία. Στο υπουργείο Οικονομικών κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό τις προτάσεις που έστειλαν και μόνο ορισμένα σημεία έχουν διαρρεύσει χωρίς όμως να έχουν δοθεί συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Γι αυτό τον λόγο οι βουλευτές της συγκυβέρνησης κρατούν στάση αναμονής, περιμένοντας να δουν τα σημεία της συμφωνίας, αν και ορισμένοι τονίζουν πως ενδεχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό αλλά και νέες τροποποιήσεις στο θέμα των 100 δόσεων δύσκολα θα περάσουν από τη βουλή.

Ο Πρωθυπουργός σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του στο 16ο ετήσιο επενδυτικό φόρουμ για την Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη, τόνισε πως «η Ελλάδα έχει καταφέρει να εδραιώσει την οικονομία της». Παράλληλα αναφέρθηκε και στις θυσίες που έχει κάνει τα δύο τελευταία χρόνια ο ελληνικός λαός «χάρη στις προσπάθειες που καταβάλλονται από όλους τους Έλληνες, σε όλους τους τομείς έχουν επέλθει σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η αντιμετώπιση εκτεταμένων ανεπαρκειών».

Χαρδούβελης: Να αποφύγουμε την επιστροφή στην αβεβαιότητα

Έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος, έχουν κλείσει αρκετά ζητήματα και εργαζόμαστε για να κλείσουν και τα υπόλοιπα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδούβελης, επισημαίνοντας ότι απώτερος στόχος είναι να υπάρξουν λιγότερα βάρη και περισσότερες προοπτικές για όλους.

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία έχει πλέον σταθεροποιηθεί και έχει μπει σε θετικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς, επισημαίνοντας ότι μετά την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας υπάρχουν προοπτικές να εκτοξευθεί, καθώς θα λήξει η αβεβαιότητα που υπάρχει σήμερα.

Βενιζέλος: «Δεν θα θιγούν εισοδήματα, μισθοί και συντάξεις»

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου τόνισε ότι «η χώρα δεν πρέπει και δεν θα ξαναεμπλακεί σε δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας, δεν θα θιγούν τα εισοδήματα, οι μισθοί και οι συντάξεις».

Παράλληλα σημείωσε ότι «η νομοθεσία που εφαρμόζεται, γιατί ισχύει σε σχέση με το ασφαλιστικό σύστημα, χρειάζεται ελάχιστες προσθήκες ή βελτιώσεις και ως εκ του τούτου ένα κλίμα πανικού που κάποιοι επιδιώκουν να καλλιεργήσουν είναι παντελώς αβάσιμο και δεν σχετίζεται με τη φιλοσοφία της διαπραγμάτευσης που διεξάγεται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στην εκκίνηση της προεκλογικής περιόδου με τους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας να ανταλλάσσουν μεταξύ τους κατηγορίες περί «αυτοφωράκηδων», τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αποκλείουν κάθε πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας με τη Ν.Δ. αλλά να αφήνουν ανοιχτό παράθυρο για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και το[…]

Περισσότερα »

Eγκρίθηκε από τη Βουλή η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ

Με ονομαστική ψηφοφορία εγκρίθηκε από το Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ. Η τροπολογία ψηφίσθηκε από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψηφίσθηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του ΚΚΕ και των βουλευτών Βασίλη Οικονόμου και Γρηγόρη Ψαριανού που δήλωσαν «παρών». Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 95 βουλευτές,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *