Μείωση 2,2% της βιομηχανικής παραγωγής τον Απρίλιο

Μείωση 2,2% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής τον Απρίλιο 2014 έναντι αύξησης 0,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο μέσος Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Απριλίου 2014, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο Δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Απριλίου 2013, υποχώρησε κατά 0,3%, έναντι πτώσης 2,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012.
Η μείωση του Γενικού Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 2,2% τον Απρίλιο 2014, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2013, οφείλεται στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων κατά 1,9% (στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων), στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 3% (στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: καπνού, ξύλου και φελλού, κατασκευή μεταλλικών προϊόντων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού) και στη μείωση του Δείκτη Παροχής Νερού κατά 6,2%.

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 0,3% της περιόδου Ιανουαρίου – Απριλίου 2014, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Απριλίου 2013, οφείλεται στην πτώση του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων κατά 0,1%, στην υποχώρηση του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 0,1%, στην μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού κατά 0,6% και στην πτώση του Δείκτη Παροχής Νερού κατά 3,2%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Yπ. Οικονομίας: N/Σ για την ανάπτυξη των startups

Νομοσχέδιο για την ανάπτυξη των startups, το οποίο θα κοινοποιηθεί στους αρμόδιους φορείς εν ευθέτω χρόνω, εξετάζει το υπουργείο Οικονομίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δημήτρης Παπαδημητρίου. Ο κ. Παπαδημητρίου επισκέφθηκε σήμερα το “Corallia”, τον πρώτο φορέα ανάπτυξης συνεργατικών σχηματισμών (clusters) που ιδρύθηκε στη χώρα μας και συνομίλησε με εκπροσώπους μεγάλων,[…]

Περισσότερα »

Νέα «εργαλεία» για την υποστήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων

Σε φάση υλοποίησης εισέρχονται μέσα στο φθινόπωρο οι τρεις άξονες μέτρων του Σχεδίου Δράσης για την Προώθηση των Εξαγωγών, με την ανάπτυξη νέων εργαλείων υποστήριξης των εξαγωγικών επιχειρήσεων. 

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *