Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με λίγο…θάψιμο αγαπάς τη ζωή που ήθελες να χάσεις!

0 σχόλια ΔΙΕΘΝΗ

Tης Κατερίνας Παπαγεωργίου

Κορεάτικη εταιρεία θάβει …για λίγο πελάτες της με αυτοκτονικές τάσεις, με στόχο να τους πείσει να δουν τη ζωή τους λιγότερο πεσιμιστικά! Η χειρότερη στιγμή, είναι όταν καρφώνεται το καπάκι του φέρετρου και από πάνω πέφτει βαρύ το χώμα!

 Οταν θέλεις απελπισμένα να βγάλεις χρήματα αλλά δεν έχεις τίποτα στα χέρια σου, κοιτάζεις να βρεις που οδηγούν οι τάσεις για να κινηθείς ανάλογα! Ενας επιχειρηματίας κορεάτης λοιπόν παρατήρησε πριν λίγα χρόνια πως στην χώρα του οι άνθρωποι ήταν τόσο απογοητευμένοι και απελπισμένοι που κατέληγαν στην αυτοκτονία και μάλιστα σε ποσοστό 24,7%! Αποφάσισε τότε να ιδρύσει μια εταιρία με στόχο να πείσει τους δυστυχισμένους συμπολίτες του πως η ζωή μπορεί να είναι γλυκιά ακόμα και όταν γύρω τους όλα είναι μαύρα. Αρχισε λοιπόν να «πουλάει» σκηνοθετημένες κηδείες με πρόβες θανάτου! Μέχρι σήμερα έχουν εξυπηρετηθεί με αυτόν τον τρόπο 50.000 και πλέον πελάτες, ενώ η συγκεκριμένη εταιρία μαζί με άλλες που την ακολουθούν επεκτείνονται πλέον και στην Κίνα!

Θαμμένοι ζωντανοί

Το πρώτο που πρέπει να κάνουν οι «μελλοθάνατοι» πελάτες καταφεύγοντας στην συγκεκριμένη εταιρεία, είναι να γράψουν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο υπό το φώς των κεριών,την διαθήκη τους αμέσως μετά γράμματα σε συγγενείς, φίλους και συναδέλφους όπως και έναν απολογισμό της ζωής τους. Στη συνέχεια σε μια αίθουσα με πορτρέτα διάσημων νεκρών βγάζουν την τελευταία τους φωτογραφία που θα τοποθετηθεί στο υποτιθέμενο μνήμα τους. Αμέσως μετά επιλέγουν το φέρετρο του γούστου του, το είδος του τάφου τους, τα ρούχα που θα φοράνε στη κηδεία τους αλλά και το μακιγιάζ που προτιμούν να έχουν εκείνη την ημέρα. Όταν όλα γίνουν στην εντέλεια ξαπλώνουν στο φέρετρο, ενώ οι «νεκροθάφτες» με δυνατές σφυριές καρφώνουν το καπάκι, ρίχνοντας από πάνω λουλούδια και μπόλικο χώμα. Αυτές είναι οι πιο σκληρές στιγμές ακόμα και για τον πιο ψύχραιμο πελάτη καθώς ο φόβος ότι μπορεί να ξεχαστεί θαμμένος ζωντανός δεν του επιτρέπει ούτε να ανασάνει από το άγχος. Οι περισσότεροι, όταν επιτέλους ανοίξει το φέρετρο και επανέλθουν πάλι στον πάνω κόσμο, εκμυστηρεύονται πως δεν βλέπουν την ώρα να ζήσουν με την μεγαλύτερη ένταση την κάθε τους στιγμή πιστεύοντας πως τελικά θα τα καταφέρουν!

 Οι μακάβριοι εργοδότες- χαρούμενα φέρετρα

Όσο περίεργο η απίστευτο κι αν ακούγεται, αρκετοί εργοδότες στην Κορέα συνηθίζουν να στέλνουν τους εργαζόμενους στην επιχείρηση τους για μια …μακάβρια πρόβα κηδείας, έτσι ώστε εκείνοι να ξεχάσουν την αυτοκτονία αν ποτέ την είχαν στο μυαλό τους και να θέσουν εκ νέου προτεραιότητες στη ζωή τους. Όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Κορεάτικης Ένωσης για την Πρόληψη Αυτοκτονιών:»Τα τελευταία χρόνια, έχουν συντελεστεί τεράστιες αλλαγές και οι άνθρωποι δυσκολεύονται να συμβαδίσουν με τους καπιταλιστικούς ρυθμούς, ενώ ταυτόχρονα έχουν χαλαρώσει τα δίκτυα κοινωνικής υποστήριξης. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν πάρα πολλές ώρες ημερησίως, κυνηγώντας μια καλύτερη ζωή, με αποτέλεσμα να καταρρέουν από την μεγάλη ψυχολογική πίεση».

Οι περισσότεροι υπάλληλοι σε αυτές τις περιπτώσεις της πρόβας θανάτου, προτιμούν τα «χαρούμενα φέρετρα» μια «μόδα» που ξεκίνησε από την Αγγλία με στόχο μια πιο προσωπική νότα στις κηδείες. Οι επιλογές είναι άπειρες ξεκινώντας από τα χρώματα των ποδοσφαιρικών ομάδων και τα οικογενειακά φωτογραφικά άλμπουμ για να φτάσουν σε κατασκευές διάφορων σχημάτων όπως φάλαινες, τραμ, αυτοκινητάκια.

SMS από τα θυμαράκια!

Πολλοί από εκείνους που έτυχε να βιώσουν την εμπειρία του σκηνοθετημένου θανάτου, από εκεί που σκεφτόντουσαν την αυτοκτονία, ξαφνικά αγάπησαν με πάθος τη ζωή και έτσι ζητούν πλέον από φίλους και συγγενείς αντί για στεφάνια στην κηδεία τους να τους πάνε κινητά μήπως και τα χρειαστούν αφού ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει μετά το θάνατο η κατά πόσο μπορείς να επανέλθεις στη ζωή. Η επιθυμία για κινητά στον τάφο, παίρνει ξέφρενους ρυθμούς ακόμα και σε αναπτυγμένες χώρες όπως στην Αμερική, στην Βρετανία αλλά και στην Γαλλία, πλην όμως, μέχρι σήμερα δυο μέτρα κάτω από την γη εξακολουθεί να μην υπάρχει σήμα! Δεν μένει παρά να σκεφτεί κάποια βιομηχανία κινητών, ότι η αγορά είναι έτοιμη να ανταποκριθεί και σε αυτού τους είδους τα μοντέλα!

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.